În halele imense de la Messe Frankfurt înghesuiala este teribilă. Sute de jurnalişti din toate colţurile lumii încearcă să transpună în articole, imagini sau transmisii radio fervoarea de la standurile producătorilor auto. BMW a avut onoarea de a deschide balul, încă de la ora 8.30, cu modelel sale electrice, i3 şi i8 precum şi cu noua Seria 1. Din sfert în sfert de oră conferinţele se ţin lanţ. Tocmai a luat sfârşit prezentarea celor de la Ford care, deşi nu au la stand măcar conceptul B-Max dacă nu varianta de serie, au prezentat impresionantul concept Evos dar şi o întreagă serie de modele ST. De asemena, vedetele prezentării Ford au fost motoarele EcoBoost.

Jaguar, Honda, Subaru, Volvo şi Mercedes-Benz sunt mărcile care îşi vor prezenta noutăţile pănă la orele prânzului. Din nefericire, românii de la Dacia nu au nimic nou la stand. Doar un Duster echipat pentru stingerea incendiilor şi deja cunoscutele versiuni sportive ale modelului.Una dintre cele mai aşteptate conferinţe de presă este cea a Audi, brand care şi-a creat la IAA un spaţiu expoziţional propriu cu un design futurist. De asemena, în cursul după-amiezei, prezentările de la standurile Renault, Chevrolet, Volkswagen sau Toyota se anunţă extrem de interesante.

Robert Stan, Corespondență de la Frankfurt Şeful Ford Europa la Frankfurt: “Începem producţia B-Max şi a motorului EcoBoost de 1 litru anul viitor”. Cele mai interesante premiere de la Frankfurt Motor Show 2011