Hotelierii ii asteapta in prag pe cei loviti de sageata lui Cupidon cu flori, sampanie si lumanari care mai de care mai aromate. Ce sa mai, o ambianta cat se poate de romantica! Dar toata aceasta atmosfera plina de rafinament costa… cam cat un salariu mediu pe economie!

Dragostea e oarba, dar mai presus de toate e foarte costisitoare. Acest fapt e demonstrat si de preturile aplicate de hotelurile de lux din Bucuresti. Dar cum dragostea e nepretuita, multi bucuresteni s-au inghesuit deja sa-si lichideze conturile pentru a le demonstra persoanelor iubite cat de dispusi sunt sa plateasca pentru a-si exprima sentimentele intr-un cadru sublim.

Cele mai costisitoare camere oferite de catre Carol Parc Hotel de Valentine’s Day au fost si primele rezervate. Astfel, pachetul “Weekend romantic”, care include cazare in camera Executive, cina in doi si “Brunch cu Analia Selis” este deja sold-out. Iar pretul pentru acest pachet, un chilipir… 381 de euro pentru doua persoane! Cei care au rezervat apartamentul King Carol Royal Suite au plătit si mai mult: 509 euro. Celelalte camere Deluxe puse de Carol Parc Hotel la dispozitia indragostitilor au preturi cuprinse intre 271 si 301 euro, iar capacitatea de cazare a fost ocupata in proportie de 80%. “Oaspetii ce ne trec pragul sunt oameni care stiu ca pentru fiecare euro cheltuit in hotel, vor primi si trebuie sa primeasca numai ce este mai bun”, a declarat, pentru Capital.ro, Raluca Ichim, marketing Executive al Carol Parc Hotel.

Dragostea trece prin stomac!

Constienti de aceasta zicala, bucatarii de la hotelul Intercontinental au pregatit pentru indragostiti preparate culinare cu titluri semnificative. “Oaspetii pot alege feluri de mancare precum ‘Romeo & Juliet’, ‘Love is in the air’, ‘Always on my mind’ sau ‘Sweet temptation’. In pret includem si cite un pahar de vin spumant”, spune Dana Chiriac, marketing & PR manager Intercontinental. Pretul pentru cina este de 398 lei pentru doua persoane, iar o noapte intr-o camera Deluxe cu mic dejun inclus, acces la Health Club si o cina romantica la restaurantul Madrigal, ajunge la 900 de lei pentru doua persoane. “Atmosfera romantica va fi intregita de trandafirii rosii si acordurile live ale muzicii de pian”, a completat Dana Chiriac.

Si reprezentantii Howard Johnson Grand Plaza Hotel au pregatit o oferta copioasa pentru indragostiti. Astfel, cei care aleg sa petreaca o noapte la Howard Johnson, cu persoana iubita, trebuie sa plateasca 195 de euro. Pretul include cazarea, cina la restaurantul Avalon si mic dejun. Avalon si Benihana, cele doua restaurante ale hotelului de lux, isi asteapta clientii, fie doar si pentru o cina romantica. Pretul unui meniu la Avalon este de 250 lei de persoana, iar meniul cu specific japonez de la restaurantul Benihana este de 450 de lei pentru o persoană sau de 650 de lei pentru un cuplu.

Cand vine vorba de o zi atat de speciala pentru indragostiti, si memorabila pentru bugetul hotelierilor, ofertele premium fac cu ochiul chiar si celor mai pretentiosi. Cocktail cu fructul pasiunii, SPA intr-un cadru romantic cu petale de trandafiri, lumanari parfumate, capsuni cu sos de ciocolata, masaj langa jacuzzi si o cina romantica. Asta ii asteapta pe cei care aleg sa-si petreaca o noapte la Residence Hotel. Pachetul complet pentru o noapte atinge nivelul unui salariu mediu pe economie, 300 de euro! O asemenea oferta nu putea ramane fara aspiranti, astfel ca peste 25% din locurile disponibile au fost deja ocupate, potrivit Irinei Borangic, manager SPA la Residence Hotel.

Spune-mi cati ani ai, ca sa-ti spun cat platesti!

Aceasta deviza este noua modalitate aplicata de reprezentantii Ibis Hotel pentru a-si atrage clientii. Cuplurile cu varstele cuprinse intre 18 si 25 de ani platesc pentru o noapte suma anilor lor. Astfel, preturile variaza intre 36 si 50 de euro, iar oferta este valabila doar pentru camerele duble, si doar in weekend.

Desi preturile se ridica la nivelul unui salariu mediu pe economie, romanii nu s-au dat inapoi de la rezervarea unei nopti romantice de Valentine’s Day. Ofertele au facut cu ochiul indragostitilor de foarte multa vreme, motiv pentru care o mare parte dintre camere au fost rezervate inca din ianuarie.