Liderul USR PLUS Dan Barna a anunțat, pe Facebook, că partidul condus de el alături de Dacian Cioloș o să iasă de la guvernare, asta după ce premierul Florin Ciţu l-a demis în această seară pe ministrul Justiției, Stelian Ion. Acesta spune despre primul-ministru că „a arătat în această seară că nu poate conduce nimic. Cu atât mai puţin un Guvern”, motiv pentru care a transmis că șeful guvernului trebuie să plece, fiind acuzat de abuz de putere.

La ora transmiterii acestei știri USR PLUS se află deja într-o ședință prin care vor să stabilească modul în care vor renunța la guvernarea alături de PNL și UDMR.

Anunțul făcut de Dan Barna la ceas de seară, după decizia luată de premierul Florin Cîțu

Vicepremierul Dan Barna a reacţionat, miercuri seară, după anunţul privind revocarea din funcţie a lui Stelian Ion. ”Florin Cîţu trebuie să plece”, afirmă Barna, care a adăugat că ”Florin Ciţu a arătat în această seară că nu poate conduce nimic. Cu atât mai puţin un Guvern”.”Florin Ciţu a arătat în această seară că nu poate conduce nimic. Cu atât mai puţin un Guvern, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Dan Barna, după anunţul privind revocarea din funcţie a ministrului Justiţiei.

Vicepremierul îl acuză pe Florin Cîţu de abuz de putere.

”Abuzul de putere, deciziile luate noaptea ca hoţii, nu sunt marca înregistrată a lui Liviu Dragnea. Iar Florin Ciţu a arătat că e mai rău decât Dragnea. Şi asta pentru că înşală cu cinism şi rea voinţă aşteptările unui electorat care a cerut altceva”, a mai scris Barna.

Acesta afirmă că ”Florin Ciţu trebuie să plece”.

Ședință bombă a USR PLUS la această oră

Liderii USR PLUS sunt reuniţi la această oră în şedinţa Biroului Naţional (BN) și discută despre modul cum vor ieşi la guvernare, au declarat surse participante la şedinţă pentru News.ro. Dicuţiile vin după ce premierul Florin Cîţu a anunţat revocarea din funţie a ministrului Justiţiei, Stelian Ion, după scandalul cu noul PNDL, al treilea din România.

”Singurul subiect al BN USR în desfăşurare e modul în care ieşim de la guvernare. Prin demisie sau moţiune. Nu mai e nici o altă cale de negociere. PNDL e pretext, cauza reală e concursul pentru procurori. Se inchidea mâine”, au declarat pentru News.ro unul dintre liderii USR PLUS.

Reacția lui Clotilde Armand după scandalul din coaliția de guvernare

Și Clotilde Armand a reacționat pe Facebook după scandalul din această seară și spune că Florin Cîțu a dat foc coaliției de guvernare pentru lupta internă din PNL.

”Prim-ministrul României a dat foc coaliţiei de guvernare pentru lupta internă din PNL. Şi a ales prost. A doua oară. Iar greşelile se plătesc. Scump. Mizerabil şi mişelesc gest”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Şi vicepremierul Dan Barna, copreşedinte al USR PLUS, a comentat decizia premierului, afirmând că acesta trebuie să plece.

Stelian Ion a fost revocat din funcţia de ministru al Justiţiei, a anunţat premierul Florin Cîţum care a precizat că a informat coaliţia în legătură cu această decizie, pe care şi-o asumă.

INQUAM/Octav Ganea