Compania London Mining a precizat, într-un comunicat, că a primit autorizaţia de exploatare a zăcământului pentru 30 de ani, acesta urmând să producă 15 milioane de tone pe an.
Groenlanda, cea mai mare insulă din lume, teritoriu autonom al Danemarcei, contează mult pe resursele sale de minereuri pentru a dezvolta o economie care depinde de subvenţiile acordate de Copenhaga, dar şi de pescuit.
Chiar dacă insula este foarte bogată în resurse, iar încălzirea climatică este propice celor interesaţi de exploatarea zăcămintelor, izolarea şi slaba infrastructură a Groenlandei îi fac pe investitori să ezite.
Proiectul London Mining, botezat Isua, preconizează angajarea în trei ani a 1.000- 3.000 de persoane, în funcţie de diversele etape ale activităţii de pe platformă, ceea ce va face să crească populaţia insulei, care numără în prezent 56.000 de locuitori. Majoritatea muncitorilor ar urma să fie chinezi.
Stratofr scria de curând că regiunea Arcticului, mai precis teritoriile daneze din Groenlanda, sunt bogate în depozite de metale rare. Estimările plasează rezervele nedescoperite din aceste teritorii la peste 12 milioane de tone, adică aproximativ 10% din rezervele globale. CITEȘTE ȘI Dacă ar putea, CHINEZII ar cumpăra CU TOTUL bucata aceasta din EUROPA