Greta Thunberg, tânăra activistă de mediu din Suedia, l-a ironizat joi pe Donald Trump după ce acesta a cerut într-o postare pe Twitter oprirea numărării voturilor la alegerile din Statele Unite. Ea a folosit exact cuvintele cu care liderul de la Casa Albă a atacat-o în decembrie anul trecut, relatează The Guardian.

„Atât de ridicol. Donald trebuie să lucreze la problema cu controlul furiei, apoi să meargă, aşa cum se făcea odată, la un film bun cu un prieten! Relaxează-te, Donald! Relaxează-te!”, a scris Greta Thunberg pe Twitter, distribuind o postare scurtă şi furioasă a lui Donald Trump prin care cerea oprirea numărării voturilor.

Postarea activistei de 17 ani a devenit virală, în zece ore fiind distribuită de peste 300.000 de ori.

Cum o ataca Trump pe Greta Thunberg în urmă cu un an?

În urmă cu aproape un an de zile, în decembrie 2019, după ce Greta Thunberg a fost numită „Omul anului” de revista Time, Trump a atacat-o pe tânăra activistă a mediului, îndemnând-o să-şi rezolve „problema cu controlul furiei” şi „să meargă, aşa cum se făcea odată, la un film cu un prieten”.

„Relaxează-te, Greta! Relaxează-te!”, îi transmite atunci Trump tot într-o postare pe Twitter, care începea prin a declara „ridicol” premiul acordat de Time.

Trump a numit-o sarcastic „o tânără foarte fericită care priveşte spre un viitor strălucit şi minunat”, după discursul activistei din 2019 la un summit despre climă al ONU, reaminteşte USA Today. În respectivul discurs, Greta Thunberg i-a criticat pe liderii lumii pentru că i-au „trădat” pe tineri, condamnându-i pentru lipsa de acţiune în privinţa crizei climatice. Trump a absentat de la acel summit.

În octombrie, Greta Thunberg şi-a exprimat sprijinul pentru candidatul democrat la alegerile americane, Joe Biden, care a promis că va aduce din nou SUA în Acordul privind Clima de la Paris, de unde Trump a retras Washingtonul.