Din nefericire, puține persoane se pot lăuda că-și respectă cu strictețe programul de somn. Majoritatea oamenilor vin obosiți acasă și se aruncă direct în pat, ignorând complet rutina de îngrijire de seară.

Un prost obicei care ne afectează aspectul fizic, indiferent de vârstă, este ignorarea demachierii seara. Indiferent dacă folosim machiaj sau nu, trebuie să ne curățăm fața înainte de culcare. Ca să avem un ten frumos nu trebuie să cheltuim sume enorme pe tratamente cosmetice, ci este suficient să respectăm câteva reguli simple pe care cosmeticiana Nicoleta Ion, trainer Repechage România, le-a explicat.

„În primul rând, nu suntem conştienţi de importanţa curăţării pielii. Pentru a ne da seama câte impurităţi există în mediul înconjurător, este suficient să folosim o dischetă şi să observăm cât de murdară este aceasta după folosire (chiar şi fără machiaj)”, a spus aceasta conform eva.ro.

Secretul tenului perfect. Evită aceste greșeli înainte de culcare!

Ne putem bucura de un ten frumos, fără să cheltuim sume enorme pe tratamente cosmetice. Este suficient un gel sau o spumă pentru curățarea feței și puțină atenție și răbdare.

Nu te spăla cu săpun de corp pe față

„O altă greşeală, pe care din păcate o aud destul de des, este aceea că multe persoane folosesc săpunul pentru a se spăla pe faţă. Este total greşit, deoarece săpunul are un PH crescut. Ce înseamnă asta? Ei bine, el favorizează uscarea şi deshidratarea tenului. De aceea multe persoane se plâng că tenul “strânge” după demachiere.

Azi, mai mult decât oricând, există demachiante speciale pentru fiecare tip de ten, sub formă de gel sau spumă. Demachiante cu care ne putem spăla la fel cum am face cu un săpun. Acestea nu doar că nu deshidratează, dar conţin şi ingrediente care îngrijesc tenul în timpul curăţării”, a precizat Nicoleta Ion.

Folosește loțiunea tonică

Loțiunea tonică trebuie să fie mereu lângă sticla cu demachiant. Fără loțiunea tonică, porii pot rămâne blocaţi de gelul de curățare pe care l-am folosit, iar crema hidratantă nu va intra în piele. În plus, loțiunea tonică readuce ph-ul pielii la 5,5.

Folosește demachiant special pentru ochi

„Pentru zona ochilor şi a buzelor, mai ales când purtăm un machiaj elaborat, este necesar un demachiant special care să fie blând, să nu irite ochii şi să poată fi folosit şi în cazul persoanelor care poartă lentile de contact sau extensii de gene”, a explicat cosmeticiana.

Demachiază-te cu blândețe

Trebuie să avem răbdare când ne demachiăm. Mișcările noastre trebuie să fie lente, altfel riscăm să ne irităm pielea și să nu ne curățăm bine tenul.

„Să folosim mişcări delicate şi ascendente. Zona ochilor trebuie curăţată cu blândeţe, în felul acesta nu vom grăbi formarea ridurilor sau pierderea elasticităţii pielii”, a spus aceasta.