Scandal fără precedent la ADR! Numirea care a încins spiritele: Oricine se poate angaja aici

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) a luat ființă în anul 2020 și are ca scop ajutarea românilor în ceea ce privește competențele digitale pentru ca aceștia să ajungă la nivelul europenilor.

Președintele Autorității pentru Digitalizarea României este Octavian Oprea, cel care acum se află în mijlocul unui scandal fără precedent. Acesta este acuzat de faptul că ar fi adus-o pe amanta sa, Alina Bondocu, în cadrul instituției și ar fi numit-o ”director de cabinet”, notează româniatv.net.

Alina Bondocu a terminat Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Spiru Haret însă nu a continuat în acest domeniu. Potrivit sursei anterior citate, aceasta a lucrat o perioadă la Subway UK & Ireland, acolo unde făcea diferite sandwich-uri pentru oamenii care treceau pragul restaurantului. Ulterior, aceasta a devenit chiar manager la Subway.

Cea care este considerată azi amanta lui Octavian Oprea a lucrat ca hostess în cluburile de noapte din București – Le Gaga și Princess, după cum arată pozele pe care chiar aceasta le-a postat în mediul online.

Recent, aceasta a devenit make-up artist și preia comenzi pentru machiaj pe Facebook pentru 250 de lei.

Ce spune Alina Bondocu despre angajarea la ADR

Având în vedere cele expuse anterior, jurnaliștii de la româniatv.net au contactat-o telefonic, Alina Bondocu acceptând un scurt dialog. Aceasta spune că nu a fost angajată drept ”director de cabinet”, cu toate că pe site-ul oficial al ADR, în declarația sa de avere, lucrurile stau altfel.

”M-am angajat acum 1 an la ADR. Am dat și un concurs de curând. Oricine se poate angaja aici dacă dă un concurs. Am fost director de cabinet, dar acum sunt consilier gradul 1A la Ghișeul.ro”, a spus aceasta pentru sursa anterior citată.

Mai mult decât atât, jurnaliștii au întrebat-o și despre relația sa cu directorul Octavian Oprea, însă Alina Bondocu a ales să nu dea prea multe detalii.

”Sunt niște acuzații destul de grave care nu-și au rostul. Eu sunt căsătorită de aproape 4 ani și sunt cu soțul meu de aproape 16 ani”, a declarat aceasta.

ADR, despre Alina Bondocu

Ca urmare a apariției în presă a acestor informații, ADR a transmis un comunicat în care explică faptul că doamna Alina Bondocu este angajată a ADR ca operator call-center. În acest context, nu există interacțiuni profesionale între dumneaei și domnul Octavian Oprea, se arată în document.

De asemenea, se mai menționează că Alina Bondocu nu a ocupat niciodată funcția de director de cabinet al domnului Octavian Oprea – nici la momentul în care acesta era vicepreședinte al Autorității, nici de când este președinte al ADR.

Octavian Oprea: Se încearcă discreditarea mea

În plus, Octavian Oprea, președintele ADR a venit la rândul său cu precizări în această situație semnalată.

„Este a doua oară anul acesta când se încearcă discreditarea mea prin scandaluri mediatice. Acum se încearcă lansarea unei campanii de denigrare la adresa mea, cu acuzații halucinante despre aventuri inexistente. La momentul diseminării în media a calomniilor, niciun așa-zis jurnalist nu m-a contactat să afle punctul meu de vedere, drept pentru care domniile lor vor trebui să probeze în instanță invențiile pe care mi le-au atribuit. Sper că mă voi întâlni curând, atât cu șefii de redacții care au preluat așa-zisa știre, cât și cu autorii materialelor calomnioase, la tribunal, deoarece o asemenea abordare mizerabilă nu poate rămâne nesancționată.

Ceea ce mă dezamăgește, personal, nu este faptul că mizeria curentă a plecat de la instituții media de tip click-bait, care își construiesc audiența din fonfleuri fără substanță. Mă întristează faptul că publicații care au pretenții de calitate a jurnalismului au preluat calomniile fără măcar să încerce să aibă o discuție cu mine, discuție care – sunt convins – ar fi lămurit lucrurile.

Știu că a existat o vreme în care orice politician era dator cu o amantă, dar eu nu fac parte din acele generații și refuz să fiu tratat cu o lipsă de profesionalism flagrantă din partea reprezentanților mass-media.

Dar deoarece s-a optat pentru discreditarea mea publică, voi solicita instanței sume substanțiale, care să descurajeze un asemenea mod de a publica defăimări și calomnii, fără deontologie profesională și un minim bun-simț.

Vă asigur de deschiderea mea și a instituției pe care o conduc pentru o informare corectă a publicului, mai cu seamă că nu am fost contactat și nici nu mi s-a solicitat un punct de vedere în procesul de elaborare a acestor materiale”, a transmis Octavian Oprea.