Gigi Becali a vrut să plece din țară, în 2013

Gigi Becali, în vârstă de 65 de ani, a primit o condamnare la închisoare cu executare, în mai 2013. Ca urmare, a petrecut aproape doi ani în detenție, eliberându-se abia în aprilie 2015.

Patronul echipei FCSB a fost pus în libertate după ce a ispășit o pedeapsă de un an și zece luni dintr-o condamnare totală de trei ani și șase luni de închisoare. La aproape nouă ani de la această perioadă, Gigi Becali a dezvăluit că a avut gândul de a pleca din România.

Becali a fost foarte nemulțumit pentru că nu i-a fost acordată permisie pentru a participa la majoratul fiicei sale. El ar fi avut acest drept deoarece era încarcerat în regim deschis.

„Nu voiam să plec din țară când m-au băgat la pușcărie? Mă batjocorești, plec. M-am dus în Grecia. Dacă la 18 ani nu mi-au dat voie la prima fată (n.r. la majorat), la a doua la fel. Trebuia să îmi dea 30 de zile liber. Aveam 30 de zile conform legii libere, regim deschis, eu. Aveam 30 de zile! Vreau o zi când a făcut fata 18 ani.

Dați-mi o zi la cealaltă fată, când a făcut 18 ani, după un an. Familia a zis că nu poate să mai stea aici. Mi-au zis ‘Băi, tată, ăștia sunt cu ochii pe tine și nu putem să facem nimic’”, a povestit Becali.

Gigi Becali
SURSA FOTO: Inquam Photos, Octav Ganea

Patronul FCSB povestește ce „a pătimit” în pușcărie

Gigi Becali a povestit că, în pușcărie, a fost supus la numeroase șicane. De exemplu, pentru găsirea de bani în pantalonii aduși de schimb. Despre acest incident, Becali a explicat că banii erau în pantalonii de schimb. Becali spune că nu el ar fi trebuit să facă verificarea acestor obiecte.

Mai mult, el a povestit și despre alte sancțiuni, primite în urma altor situații, cum ar fi folosirea unui telefon care aparținea altcuiva.

Becali a vorbit și despre un episod în care autoritățile au intervenit masiv în fața casei sale la 6 dimineața.

„Nu știi câte șicane mi-au făcut în pușcărie? Că de ce au găsit 1.000 de euro sau 500 de euro în pantalonii pe care mi i-a adus. Păi erau în pantalonii pe care mi i-a adus de schimb. Voi trebuia să controlați în buzunare, nu eu. Uite, am găsit 1.000 de euro, ia-i, ce să fac eu cu ei? A, păi stai, sancțiune!

Că de ce vorbești la telefon pe cartela altuia? Vorbesc, că mi-a dat omul. Telefonul pe care îl avea el, îl aveam și eu. Păi dacă tu mă bagi pe mine la pușcărie că îmi fură hoții mașina și hoții se plimbau în decapotabile și eu în pușcărie, fetele mele au zis că în țara asta nu se poate trăi.

Ăia au acum 25 de ani de pușcărie, erau tot felul de criminali. Cum i-am băgat eu mă pe ăia în portbagaj, că ăia sunt periculoși?!

Vine la ora 6 dimineața! Vii la mine la 6 dimineața cu 30 de mascați? După ce mi-a furat mie mașina? Ca să ce? După 6 luni de zile!

Mi-au furat mașina, mi-am recuperat-o de la hoți, după 6 luni de zile! Domne, i-ai sechestrat! 30 de mascați în fața casei, la 6 dimineața. M-ai băgat la pușcărie. Nu-mi dă voie nici măcar la majorat la fete?”, a povestit Gigi Becali pentru Fanatik.

În anul 2003, Gigi Becali a devenit cel mai important acționar al FCSB-ului, totuși, el își canalizase investițiile în echipa roș-albastră încă din 2000.

Sub conducerea lui Gigi Becali, FCSB a obținut un total de 12 trofee, incluzând de 5 ori titlul de campioană, de două ori Cupa României, de trei ori Super Cupa României și de două ori Cupa Ligii.