Rivalitatea istorică dintre echipa roş-albastră şi Rapid a revenit în forţă odată cu promovarea giuleştenilor în Liga I. Cristi Săpunaru, abia revenit la Rapid, şi-a intrat imediat în rol şi la confruntat pe Gigi Becali. Milionarul spunea că giuleștenii nu pot evolua pe Arena Națională în noul sezon de Liga 1.

Contre între Gigi Becali şi Cristi Săpunaru

„Arena Națională e stadionul lui Gigi Becali? Eu aștept oricum să joc la noi acasă, pe Giulești. Nu am apucat să văd stadionul, doar am trecut pe acolo. Cred că o să se audă puțin mai tare.

Ceva modern, stadion nou, sper să fie plin. Poate să fie și cu Adunații Copăceni meciul de inaugurare, important e să fie plin!”, a declarat Cristi Săpunaru, la conferința sa de prezentare.

Gigi Becali le-a dat interzis rapidiştilor pe Arena Naţională

Gigi Becali spune că, la tragerea la sorți pentru țintarul sezonului regulat din Liga 1, urna în care Rapid s-a aflat a fost selectată în ideea în care giuleștenii aveau să joace meciurile de pe teren propriu la Mioveni.

„Am văzut că a zis Daniel Niculae că Rapid va juca pe Arena Națională. Ei nu pot! Au depus cerere să joace la Mioveni. În urne (n.r. – la tragerea la sorți a țintarului) se băgau separat echipele care vor să joace pe același stadion, ca să nu joace în aceeași zi. Dar s-a băgat în urne ca și cum ei ar fi la Mioveni, că așa au cerut.

Dacă ei cereau Arena Națională, se trăgea altfel la sorți. Nu pot schimba televiziunile programul, nu îi lasă Liga. Trebuie să joace pe stadionul pe care l-au propus! Cum să se joace și sâmbătă și luni? Să jucăm noi luni, după ei?

Nu ne convine! E regulament, trebuie să joace pe terenul pe care l-au propus! Nu au cum să schimbe terenul, că jucăm noi acolo. Nu pot juca pe Arena Națională, o să vedeți!”, a declarat Becali, conform Digisport.

Daniel Niculae e sigur însă că Rapid va evolua pe Arena Națională. „Domnul Becali se află într-o confuzie. Zilele următoare vom semna contractul și vom juca acolo”, a explicat preşedintele giuleştenilor.

Rapid nu poate juca pe Giuleşti

Rapid nu poate juca pe noul stadion la startul sezonului de Liga 1. Chiar dacă scaunele au fost montate în proporție de 100%, iar gazonul a fost deja fixat, în interiorul arenei mai sunt o mulțime de lucruri de pus la punct. Vestiarele nu sunt utilate, iar la tribuna oficială nici n-a venit mobilierul.

În acest condiții, rapidiștii s-au reorientat și vor să dispute partidele de acasă pe Arena Națională, la fel ca rivala FCSB.