Procesul prin care FCSB, clubul de fotbal patronat de Gigi Becali, cere anularea deciziei FRF prin care cluburile de drept public din Liga a II-a pot promova dacă își cesionează activitatea către un club de drept privat este în așteptarea unui verdict la termenul de la finalul lunii iunie, chiar la Tribunalul București.

Astfel, dacă FCSB câștigă această cauză, CSA Steaua va avea de suferit enorm. Totuși, Gigi Becali n-a reușit să o blocheze pe teren pe Steaua să ajungă în liga secundă, însă nu s-a oprit din planul de a-i stopa traseul către Liga 1 prin intermediul judecătorilor, scrie gsp.ro.

Becali nu mai poate face nimic în mod direct

În Liga a 2-a, acolo unde CSA Steaua au promovat, Gigi Becali nu mai are niciun club, așa cum s-a întâmplat în Liga a 3-a cu FCSB II. Practic, în mod direct, nu mai poate să pună piedici formației din Ghencea în drumul spre prima ligă.

Totuți, patronul FCSB și-a anunțat subalternii din club să nu dea niciun pas înapoi în procesul care deja a fost intentat către FRF, dar care are ca miză principală, în cazul în care va fi câștigat, menținerea clubului Steaua departe de Liga 1.

FCSB și CSA Steaua, din nou la tribunal

FCSB a solicitat în instanță anularea deciziei FRF prin care cluburile de drept public din Liga a 2-a pot promova dacă își cesionează activitatea către un club de drept privat cu cel puțin un sezon înainte de startul eșalonului secund.

Pentru a se putea adresa în instanțele judecătorești, FCSB a fost nevoită să respecte statutul FRF și să epuizeze toate căile instanțelor sportive. Procesul de la TAS a fost câștigat de FRF, după care s-a ajuns la Tribunalul București, iar federația s-a apărat într-o primă fază prin două solicitări:

Tribunalul nu poate avea o competență pe un lucru deja judecat de o autoritate recunoscută, în speță TAS și FCSB nu are calitate procesuală în respectiva cauză.

Tribunalul a respins ambele puncte și a decis că va judeca speța. Primul termen a avut loc pe 5 aprilie, când judecătorul a admis probele depuse de avocatul FCSB, Paul Mincu, și a solicitat înscrisuri și din partea FRF. Următorul termen, la care e posibil să se dea o decizie, va avea loc la finalul lunii iunie.

Până acum, trei procese au avut loc sau încă sunt în desfășurare între CSA Steaua și FCSB: primul a fost câștigat definitiv de MApN, cel în care Gigi Becali a fost deposedat de marca Steaua, al doilea are deja un verdict în prima instanță, favorabil tot Armatei, în privința palmaresului, iar în cel de-al treilea Steaua îi solicită lui Becali despăgubiri de 37 de milioane de euro, pentru a se acoperi prejudiciul cauzat de folosirea ilegală a mărcii Steaua între 2003 și 2014

Sursa foto: Dreamstime