Meghan Markle e OUT! Kate și William au dat lovitura. Ce i-au dăruit lui Harry a întrecut orice așteptare. Prin gestul lor, Ducele și Ducesa de Cambridge au dovedit că le pasă de Harry, în ciuda relațiilor extrem de reci care au explodat o dată cu interviul dat de Harry și Meghan Markle jurnaliste Oprah Winfrey.

În ciuda declarațiilor dure făcute de Harry și alimentate de Meghan, cuplul regal reprezentat de Kate și William au reacționat în ciuda tuturor așteptărilor. Mai exact, organizația caritabilă a ducelui de Sussex pentru foștii militari răniți s-a bucurat de cel mai bun an din toate timpurile. Totul s-a datorat, însă, implicării totale a prințului William și a lui Kate Middleton.

Potrivit Daily Mail, Fundația Invictus Games a primit o subvenție de peste 500.000 de lire sterline de la Fundația Regală a Ducelui și Ducesei de Cambridge. Fundația a fost înființată de fostul soldat Harry a în anul 2014.  Suma uriașă de 560.984 lire oferită de Kate și William a însemnat că Invictus s-ar putea lăuda cu un venit de 1,77 milioane lire anul trecut în conturile nou publicate. Este un salt uriaș față de 2019, când venitul său a fost de 1,06 milioane de lire sterline.

Prințul William și Kate au sprijinit întotdeauna eforturile lui Harry

„Prințul William și Kate au sprijinit întotdeauna eforturile lui Harry de a stabili Invictus. Sunt încântați că a fost un succes”, a declarat un curtean.

Gestul lui Kate și William dovedesc grija pe care o poartă încă lui Harry, în ciuda eforturilor făcute de Meghan de a crea tensiuni în sânul familiei regale. Trebuie amintit că acesta i-a dezvăluit lui Oprah că Kate a făcut-o să plângă și a acuzat un regal nenumit că a făcut un comentariu rasist despre bebelușul ei nenăscut.

Fundația Regală, numită inițial Fundația prințului William și prințul Harry, a fost înființată în 2009, când erau încă prieteni apropiați, precum și frați. Soțiile lor au fost adăugate ulterior la titlul de caritate. După ce Meghan s-a mutat în Marea Britanie în 2017, au existat speranțe că cei patru, numiți în glumă „Fab Four”, vor deveni o forță puternică de strângere de fonduri. Cu toate acestea, doar doi ani mai târziu, Harry și Meghan au anunțat că renunță la caritate pentru a-și înființa propria fundație numită Sussex Royal. Regina le-a interzis să folosească cuvântul „regal” după ce au confirmat că părăsesc Marea Britanie în America de Nord anul trecut și că au renunțat la rolurile lor de regi superiori.

Măsura categorică luată de Ducele de Sussex

Ducele de Sussex a participat ieri la Cupa Sentebale ISPS Handa Polo Cup din Aspen, care vine la o zi după ce a fost dezvăluit că intenționa să reînceapă mai multe lucrări de caritate în persoană prin intermediul Fundației Archewell. Meciul sportiv în aer liber a avut loc pentru a strânge fonduri pentru activitatea caritabilă de sprijinire a copiilor vulnerabili din sudul Africii care sunt afectați de sărăcie extremă, inegalitate și epidemia HIV / SIDA.

În acest context, Prințul Harry s-a angajat să doneze 1,1 milioane de lire sterline (1,5 milioane de dolari) din veniturile viitoarei sale cărți de memorii, arată Daily Mail.

Cartea lui Harry, acțiune controversată

Ducele de Sussex a semnat un contract cu editura Penguin Random House și a promis că va evidenția „părțile bune și pe cele rele” și că va fi „sincer”, scrie BBC. Profitul făcut după vânzarea exemplarelor publicate va fi donat unor organizații caritabile. Se pare că și Familia Regală a aflat de cartea pe care prințul o scrie cu ocazia ultimei vizite a acestuia în Marea Britanie. Un purtător de cuvânt al ducelui a declarat că acesta nu s-a așteptat ca Familia să îi ofere permisiune pentru publicarea cărții. Nu au fost oferite detalii despre cauzele sociale către care vor fi donați banii.

Harry și-a „exorcizat demonii” cu noua carte
Decizia Prințului Harry nu este văzută cu ochi buni de oficialii de la Casa Regală și potrivit acestora „Harry nu l-a avertizat pe Charles despre o afacere de 20 de milioane de dolari”.