Germania a luat marea decizie! Va intra în vigoare de marți, 30 martie

Joi seara, autoritățile germane anunțau că persoanele care sosesc pe aeroporturile din țară trebuie să prezinte un test negativ. Măsura ar fi urmat să intre în vigoare duminică, însă ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, a declarat că implementare acesteia va fi amânată până marți, pentru a oferi companiilor aeriene și călătorilor mai mult timp de pregătire.

Amintim că Germania încearcă să ţină sub control un al treilea val epidemic sever, cauzat mai ales de variante mai transmisibile ale virusului SARS-CoV-2.

”Trebuie să plecăm de la premisa că virusul, cu mutaţii sale, ne va ţine ocupaţi pentru mult timp”

Angela Merkel a declarat că ”trebuie să plecăm de la premisa că virusul, cu mutaţii sale, ne va ţine ocupaţi pentru mult timp, aşa că problema se va prelungi dincolo de acest an”. Ea a mai explicat că sunt necesare eforturi suplimentare pentru a garanta că şi restul lumii primeşte vaccinuri, din moment ce în caz contrar vor continua să apară noi mutaţii, iar unele dintre ele ar putea deveni rezistente la vaccin.

Aceasta a apărat decizia guvernului său de a procura vaccinuri anti-COVID împreună cu celelalte state membre ale UE, adăugând că un eşec în această privinţa ar fi zguduit blocul comunitar la temelie.

„În ciuda tuturor plângerilor, a fost corect să ne bazăm pe achiziţia şi aprobarea în comun a vaccinurilor de către Uniunea Europeană Acum, când vedem că inclusiv cele mai mici diferenţe în distribuţia vaccinurilor produc mari discuţii, nu vreau să îmi imaginez ce ar fi fost dacă unele state ar fi avut vaccinuri, iar altele nu. Acest lucru ar fi zguduit piaţa internă la temelie”, a subliniat Merkel.

Sursă foto: pixabay