Joi seară, Mihai Gâdea a prezentat raportul medico-legal a lui George Floyd, potrivit căruia, pe lângă faptul că avea coronavirus, afro-americanul consuma substanțe interzice.

În documentul prezentat, Floyd avea coronavirus, dar și mai multe substanțe interzise printre care se numără fentanilul, care e un analgezic sintetic utilizat ca anestezic general și în tratamentul durerilor cronice și severe.

Această medicament  este eliberat doar pe bază de rețetă specială pentru substanțe narcotice și este utilizat ilicit ca drog, adesea asociat cu heroină și cocaină.

Cine a mai folosit acest medicament?

Nu este prima oară când în spațiul public apare numele medicamentului Fentanil. Acesta este același opioid care a reprezentat cauza morții pentru Prince și Tom Petty.

De asemenea, academicianul Victor Voicu susține că fentanilul este de circa 100 de ori mai activ ca morfina.

”Are mare importanță că aceste substanțe s-au găsit în sângele lui. Din ce am văzut eu din acel buletin au făcut determinări de mare acuratețe în sânge și urină.

Fentanilul este un morfinic de sinteză, de mare activitate. Se folosește în terapie, ca analgezic. E de circa 100 de ori mai activ ca morfina.”, a declarat academicianul Victor Voicu.