Asa se face ca sigla Aliantei Nord-Atlantice a stralucit pentru cateva saptamani in presa oradeana, alaturi de numele bancii sibiene. Oficialii bancii sustin ca acest produs a fost conceput pentru toti acei romani care vor tine pumnii stransi Romaniei pentru a fi acceptata in NATO. Drept rasplata, BCC va acorda trei excursii la Praga exact in perioada summitului. Ziaristi curiosi au investigat aceasta asociere dintre Banca Carpatica si NATO, incercand astfel sa atentioneze credulii care si-ar imagina ca banca cu pricina ruleaza fonduri NATO. Insa la cateva zile dupa publicarea unui articol pe aceasta tema, departamentul marketing al respectivei institutii bancare a reanalizat oferta si a decis: NATO inseamna: Noi Aducem Toate Oportunitatile!

Sidex a prospectat piata de publicitate
Recent, conducerea combinatului siderurgic Sidex a prospectat piata de publicitate romaneasca, fiind interesata sa afle ce servicii ofera anumite agentii de publicitate din Bucuresti si care ar fi costurile de realizare a unei campanii de imagine. Actiunea nu a fost o licitatie propriu-zisa, ci pur si simplu o documentare. Chiar si asa, aceasta arata ca, pe termen lung, Sidex este interesata sa-si construiasca o imagine, asa cum ii sta bine unei mari companii.

S-au plictisit romanii de televizor?
Conform unui studiu al companiei AGB Data Research, timpul mediu de vizionare TV in prime time (intervalul orar 19 – 23), in luna februarie a.c., a scazut fata de aceeasi luna din anii 2000 si 2001. Timpul de vizionare reprezinta numarul mediu de minute vizionate de un individ intr-o zi. Astfel, in februarie 2000, o persoana din mediul urbanul mare (orase cu peste 200.000 de locuitori) a vizionat in prime time, in medie, 115 minute de programe TV in fiecare zi. In februarie 2001, un telespectator a urmarit zilnic 113 minute din emisiunile din prime time. In februarie anul acesta, indicatorul arata 106 minute. De asemenea, reach-ul exprimat in procente, un alt indicator de audienta ce reprezinta media zilnica a numarului distinct de telespectatori care au urmarit cel putin un minut pe zi, este in scadere. In februarie 2000, reach-ul in prime-time a atins 74,4% din targetul analizat. Dupa un an, indicatorul a ajuns la 67,5%, iar luna trecuta a coborat la 64,7%.

RATB a vandut abonamente pe linii suspendate
Lucrarile la liniile de tramvai din Bulevardul Virtutii, zona Podul Grant (Bucuresti) au incurcat planurile calatorilor. Multi dintre cei care circula zilnic pe traseul Lujerului – Piata Presei (tramvaiul 41) sau Lujerului – Sala Palatului (autobuzul 178) s-au trezit ca abonamentul pe aceste linii nu le mai foloseste la nimic. Circulatia acestor mijloace de transport a fost suspendata (cazul tramvaiului) sau deviata (autobuzul). Calatorii nu au fost avertizati despre aceste modificari atunci cand au cumparat abonamentul de o suta sau de doua sute de mii de lei, dupa caz.

Dascalii nu vorbesc pe limba Guvernului
Greva dascalilor a emotionat Guvernul. In urma protestelor sindicatelor din invatamant, inspectorii guvernamentali au venit „in vizita” prin scoli, taman cand era vreme de vacanta. Profesorii in concediu au fost chemati la scoala pentru a explica celor de la Guvern ceea ce se vede si cu ochiul liber: ca scolile sunt foarte sarace, iar cei care stau la catedra nu s-ar descurca fara meditatii. Dupa ce au cules impresiile la fata locului, inspectorii de la minister au concluzionat: „O sa traducem celor din Guvern doleantele dvs.” Va sugeram sa le filmati, poate va fi mai usor.

Andreea Berecleanu a refuzat oferta Antenei 1
Andreea Berecleanu a avut o oferta destul de bunicica sa se mute la concurenta. Antena 1 i-a oferit dublu fata de cat castiga acum vedeta la Media Pro. Desi sotul Andreei, Andrei Zaharescu, va avea o emisiune la Antena, ea a decis sa ramana deocamdata la televiziunea care a propulsat-o.

Nicolaescu ar fi in stare sa apere cinematografia cu armata
Saptamana trecuta, intr-unul din talk-show-urile lui Dan Diaconescu l-am vazut pe comisarul Moldovan facand spume la gura in apararea Proiectului legii cinematografiei. Comisarul Moldovan „tragea in stanga si-n dreapta” impotriva celor care au avut curajul sa-i conteste proiectul de lege aflat acum in dezbaterile Parlamentului. La un moment dat, vorbind despre necesitatea ca cinematografele sa ramana in patrimoniul national si sa nu fie privatizate, comisarului Moldovan i-a scapat urmatoarea pasarica: „Am sa apar cinematografia romaneasca chiar si cu pretul de a o trece la Ministerul Apararii Nationale!” Hopa, am tresarit, comisarul are apucaturi de dictator militar! Chiar asa, cine o fi spus prostia asta: comisarul Moldovan sau senatorul PSD Sergiu Nicolaescu?