Gata! Încep din nou cu restricții! COVID lovește crunt în Europa. În Austria este deja al doilea val de infectări cu noul coronavirus iar autoritățile vor să ia, din nou, o serie de măsuri aspre prin care să încerce stoparea răspândirii virusului.

„Austria a intrat în al doilea val de infectări cu noul coronavirus”, a anunțat cancelarul Sebastian Kurz. Mesajul acestuia a fost cuprins într-un comunicat emis duminică și vine în contextul unei creşteri continue a numărului de cazuri pozitive.

Cancelarul Sebastian Kurz a dat cea mai cruntă veste pentru poporul austriac, susținând ca a început al doilea val al pandemiei. „Suntem la începutul celui de-al doilea val”, a afirmat Kurz. Oficialul austriac a susținut că în curând se vor depăşi 1.000 de cazuri noi pe zi. În acest context, Kurz a chemat populaţia să respecte cu stricteţe măsurile antiepidemice şi să reducă la maximum contactele.

Situația în Austria nu e deloc îmbucurătoare, mai ales că într-o singură zi numărul de cazuri de infectare a crescut considerabil. De vineri până sâmbătă, au fost raportate aproape 870 de cazuri noi de infectare, dintre care peste jumătate în capitala Viena.

Trebuie spus că încă de la începutul epidemiei cu noul coronavirus, Austria a înregistrat 33.000 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus şi 750 de decese asociate COVID-19. Țara are 9 milioane de locuitori.

La sfârșitul acestei săptămâni, Guvernul a anunţat o înăsprire a măsurilor referitoare la purtarea măştilor şi la adunările publice.

Austriecii vor fi obligați ca, începând de luni, să poarte din nou măști pe lângă supermagazine şi mijloacele de transport public, şi în toate unităţile comerciale şi clădirile publice.

Cancelarul Kurz a mai avertizat că, în situaţia în care numărul de cazuri de infectare va continua să crească, guvernul nu exclude noi măsuri. În acest moment nu se poate încă problema de o carantină totală, lucru pe care cancelarul austriac a spus că și-l dorește a fi evitat.