USR PLUS a anunțat vineri că un număr de 36 de persoane şi-au depus candidatura pentru funcţia de guvernator al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. Informațiile au fost făcute publice prin intermediul unui comunicat.

Termenul limită pentru funcția de guvernator, 1 aprilie

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor a fost 1 aprilie şi urmează să se desfăşoare mai multe etape de selecţie, astfel încât pe 26 aprilie să fie prezentată lista scurtă de candidaţi Alianţei USR PLUS. Din cei 36 de candidaţi, 15 vor merge mai departe în faza de interviuri.

Mai mult, se pare că procesul de selecţie a fost derulat de echipele Stein & Partner şi Hart Consulting, conţine mai multe etape, inclusiv aplicarea testului Hogan pentru candidaţii care trec de etapa de interviu.

Posibilul candidat, verificat prin teste psihologice

“Instrumentul de evaluare a personalităţii Hogan Assessments este considerat de către specialiştii în psihologia organizaţională şi resurse umane ca fiind una dintre cele mai prestigioase metode pentru a prezice succesul ocupaţional în roluri cheie, precum cele de management”, se arată în comunicat.

De asemenea, ultima etapă este cea a interviurilor finale, la care vor participa candidaţii aleşi din lista scurtă de către copreşedinţii USR PLUS, Dan Barna şi Dacian Cioloş, şi ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna.

Procesul de selecție, unul extrem de complicat

“Procesul de selecţie pentru funcţia de guvernator al ARBDD a început pe 4 februarie şi primul pas l-a reprezentat constituirea unui Consiliu Consultativ, condus de expertul în Project Management George Leca şi format din cele mai importante organizaţii non-guvernamentale, instituţii publice, entităţi care acţionează în Deltă – asociaţii de pescari, asociaţii de protecţia mediului, colectivităţi locale.

Sarcina Consiliului a fost să definească atât noul mandat de management al ARBDD, cât şi elementele de competenţă pe care trebuie să le îndeplinească viitorul guvernator numit de USR PLUS”, se mai arată în comunicatul partidului.