Sondajul realizat de institutul francez IFOP scoate totuşi în evidenţă că peste 60% din populaţia Franţei doreşte păstrarea euro, scrie Agerpres.

La întrebarea dacă moneda comună aduce beneficii statelor din zona euro, 42% dintre cei chestionaţi au răspuns afirmativ, în timp ce 34% dintre ei au o părere opusă.

Însă 45% dintre persoanele intervievate cred că euro este un inconvenient pentru economia franceză, în timp ce numai 34% consideră că această monedă aduce avantaje economiei ţării lor.

Un procent aproape identic de respondenţi (44% faţă de 33%) estimează că moneda euro este un dezavantaj în lupta cu criza economică, 62% dintre ei considerând că folosirea acestei monede a dăunat puterii lor de cumpărare, numai 17% apreciind că ea ar fi favorizat creşterea acesteia.

Sondajul mai arată că 49% dintre francezi doresc "consolidarea prerogativelor Uniunii Europene în domeniul politicilor fiscale şi bugetare", faţă de 37% care se declară în favoarea "unei libertăţi sporite a statelor UE" în elaborarea acestora.

Te-ar putea interesa și: