FOTO. Ferrari și-a prezentat noul automobil hibrid! Cât va costa și ce viteză maximă atinge?

Astfel, automobilul 296 GTB este al treilea hibrid al Ferrari care va intra în producţie de serie, fără a lua în considerare vehiculele ediție limitată, conform motorauthority.com

Amintim că producătorul de automobile sport de lux a lansat și hibridul SF 90 Stradale în 2019 şi o versiune decapotabilă, SF90 Spider, în 2020. Amintim că noul model poate fi vizualizat la finalul articolului.

296 GTB a creat un nou segment

În acest context, Enrico Galliera, directorul de marketing şi comercial Ferrari, a explicat că 296 GTB a creat un nou segment.

„Dacă SF 90 a fost conceput pentru a atinge vârful performanţei, acesta a fost conceput pentru vârful plăcerii de a conduce. Ne aşteptăm că acest lucru ne va ajuta şi să atragem clienţi care nu conduc acum un Ferrari”, a declarat Enrico Galliera.

Totodată, biplaza va costa 269.000 de euro, respectiv 321.000 de dolari, iar preţul va ajunge la 302.000 de euro pentru versiunea performantă „Assetto Fiorano”. Automobilul va atinge o viteză maximă de peste 330 km pe oră.

Când va fi disponibil primul său model integral electric?

De asemenea, amintim că Ferrari a promis că primul său model integral electric va fi disponibil în 2025.

„Este un proces care a început acum câţiva ani. Lucrăm pentru a face faţă reglementărilor şi sarcinii de reducere a emisiilor”, a mai spus Galliera.

Ferrari şi rivalii săi încearcă să îşi schimba gama la automobile pe bază de baterii fără a pierde performanţa ridicată care le susţine preţurile premium.

Porsche, care face parte din grupul Volkswagen, oferă deja un vehicul complet electric, modelul Taycan, dar Ferrari este înaintea rivalului său Lamborghini, care face parte la rândul său din Volkswagen, a cărui primă maşină complet electrică nu va apărea până în a doua jumătate a acestui deceniu.

Pentru a intra în noua eră a electrificării, Ferrari l-a ales pe veteranul industriei tehnologice Benedetto Vigna ca noul său director executiv.

Specificațiile noului model

Modelul 296 GTB va fi echipat cu un motor turbo cu 6 cilindri (V6) spate-mijloc, primul pe un autoturism cu insignă Ferrari. Motorul V6, împreună cu un motor electric de 122 KW, poate produce o putere masivă de 830 cai. La fel ca SF90 Stradale, poate furniza 25 km de energie silenţioasă integral electrică.

Primele livrări sunt aşteptate în primul trimestru al anului 2022, începând din Europa. Automobilul 296 GTB este a treia dintre cele trei maşini pe care Ferrari le-a promis pentru acest an. Primul său SUV, numit Purosangue, este aşteptat anul viitor.

Sursă foto: Dreamstime

Sursă foto secundară: TopGear