Gazeta de Sud a publicat primele imagini ale proiectului, despre care scrie că “seamănă cu o navă spaţială, ce aminteşte de celebrul serial science-fiction „Star Trek“, dar este, de fapt, o clădire futuristă, care va îmbina arhitectura organică şi cea minimalistă”.

Comisiile de specialitate din cadrul Consiliului Judeţean Dolj au decis asupra unei noi construcţii care va fi demarată în Bănie, cel mai probabil din anul 2014:Centrul Acvatic şi de Agrement. 12 arhitecţi au luptat pentru realizarea proiectului.Noua investiţie pe care Consiliul Judeţean o vede realizabilă din anul 2014, pe fonduri europene, se va ridica în zona General Dragalina, acolo unde CJ deţine o suprafaţă de 8000 de metri pătraţi.
 

” Era nevoie la Craiova de un astfel de centru iar interesul pe care 12 arhitecţi din ţară l-au manifestat pentru realizarea proiectului ne face să credem că este o investiţie mai mult decât necesară”, a declarat Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj.Arhitectul şef al judeţului Dolj, Radu Pappa, spune că a fost surprins de popularitatea concursului de idei în rândul arhitecţilor.

“Am lăsat la libera alegere, cu câteva condiţii minimale, modul înb care să arate proiectul centrului. Poate că dezamăgirea mea este că am avut puţini arhitecţi din Craiova. Oricum, proiectele sunt fabuloase”, a declarat Pappa.
Vorbim despre proiectul de construire a unui centru acvatic şi de agrement, aproape de centrul Craiovei, pe strada General Dragalina, acolo unde Consiliul Judeţean Dolj intenţionează să creeze ceva ce nu s-a mai făcut până acum în România. Ansamblul arhitectonic va fi format din bazine de înot, majoritatea pentru copii, cascade în flux continuu, o zonă generoasă de spaţiu verde, un bazin semiolimpic cu lungimea de 25 de metri şi lăţimea de 18 metri, restaurante, săli de sport şi un cub din sticlă sudată asemănător celui care va adăposti Muzeul Constantin Brâncuşi din Curtea Muzeului de Artă. Liniile curbe şi farfuria în interiorul căreia va fi amplasată una dintre piscine care dau impresia de navă spaţială creează un efect spectaculos, scrie gds.ro.

Pe cât de remarcabil, pe atât de scump este proiectul: zece milioane de euro. Dar banii vor veni din fonduri europene, aşa cum au anunţat ieri reprezentanţii Consiliului Judeţean Dolj. Aceştia au prezentat câştigătorul concursului de soluţii pe care l-au organizat pentru amenajarea spaţiului de circa 8.500 de metri pătraţi în pantă pe care CJ Dolj îl deţine pe strada General Dragalina şi care acum este acoperit de buruieni. Nu mai puţin de 12 arhitecţi sau firme de arhitectură s-au prezentat la concurs, iar câştigător a fost desemnat celebrul arhitect Dorin Ştefan, care a participat prin Asociaţia DS Birou Arhitectură şi SC Lefproiect din Bucureşti. Ocupanţii locurilor doi şi trei, o firmă din Bucureşti, respectiv Cluj-Napoca, vor primi câte 15.000 de lei, în timp ce câştigătorul va primi drept premiu sarcina de a realiza proiectul centrului acvatic pentru care CJ va pune la bătaie aproximativ 550.000 de lei.

Mai multe detalii despre proiect puteţi citi pe gds.ro