Fosta amantă a lui Juan Carlos, fostul rege al Spaniei, aflată în centrul dezvăluirilor despre posibile fapte de corupţie care l-au determinat pe acesta din urmă să se autoexileze, nu i-ar fi servit drept paravan pentru a-şi disimula averea, reiese dintr-o scrisoare din anul 2018 publicată de presa spaniolă.

Corinna Larsen, a fost amanta regelui Spaniei între anii 2004 şi 2009, şi a recunoscut că a primit mai târziu de la acesta o donaţie absolut impresionantă, în valoare de 65 de milioane de euro, potrivit unei investigaţii a ziarului elveţian La Tribune de Geneve.

Femeia declara, într-un interviu acordat BBC, că regele i-a făcut acest “cadou extrem de generos” ca recunoştinţă pentru prietenia ei, pentru a-i asigura viitorul şi pentru afecţiunea pe care el o dobândise faţă de fiul ei.

Consultanta de afaceri de origine daneză care a luat numele unui fost soţ german, prinţul zu Sayn-Wittgenstein, se numără printre suspecţii într-o anchetă a justiţiei elveţiene despre fondurile depuse în Elveţia de către fostul rege al Spaniei, în special o sumă de 100 de milioane de dolari pe care ar fi primit-o din partea Arabiei Saudite în anul 2011 drept comision după adjudecarea de către un consorţiu de companii spaniole a contractului pentru un tren de mare viteză între Mecca şi Medina.

Corinna Larsen, vinovată de spălare de bani?!

Procurorul elveţian care investighează cazul suspectează că donaţia de 65 de milioane de euro pentru Corinna zu Sayn-Wittgenstein ar fi avut ca scop disimularea a ceea ce ar mai fi rămas din cele 100 de milioane de dolari primiţi din partea saudiţilor. Într-un asemenea caz s-ar face vinovată de spălare de bani, ceea ce ea neagă categoric.

Publicarea scrisorii, datată 12 august 2018, deci la puţin timp după ce presa spaniolă a publicat înregistrări atribuite Corinnei zu Sayn-Wittgenstein în care ea îl acuză pe Juan Carlos de corupţie, apără aşadar teza nevinovăţiei fostului monarh.

În această scrisoare redactată în franceză şi adresată unui om de afaceri din Elveţia, avocatul Dante Canonica, Juan Carlos asigură că donaţia pe care i-a făcut-o Corinnei în 2012 este irevocabilă, că niciodată nu a încercat să recupereze banii şi, contrar a ceea ce scrie presa spaniolă, ea nu a ascuns banii săi, ceea ce spune şi Corina în interviul acordat BBC, scrie Agerpres.

Scandalul declanşat de dezvăluirile acesteia privind acel “comision” saudit ce a condus la anchete penale în Elveţia şi Spania l-a determinat pe fostul suveran să părăsească Spania pe 3 august pentru a se stabili în Emiratele Arabe Unite.