În apropierea unui spital militar din Kabul, Afganistan au fost semnalate mai multe zgomote puternice și câteva focuri de armă. În urma atacului, nouă persoane au fost grav rănite. Oamenii aflați în interiorul spitalului militar Sardar Mohammad Daud Khan au trecut prin clipe de coșmar. Groaza s-a instalat în rândul pacienților și al cadrelor medicale după ce au auzit un zgomot puternic.

Sunetul asurzitor care venea din apropierea incintei provenea de la o explozie, potrivit Reuters. În scurt timp, explozia a fost urmată de o altă combustie puternică. Câteva ziare locale din Afganistan au informat că în cazul primei explozii a fost vorba despre un atac sinucigaș cu bomba. În urma șocului provocat de zgomotul deflagrației, a urmat o serie de împușcături.

Al doilea atac

Spitalul militar Sardar Mohammad Daud Khan a fost ținta unor astfel de atacuri teroriste și în trecut. Anul acesta a avut loc cel de-al doilea incident. Primul a fost înregistrat în urma cu patru ani de zile.

Organizația Stat Islamic a desfășurat o serie de atentate asupra unor moschei și a altor zone publice. Totul a început după ce talibanii au preluat puterea în luna august. Centrul medical din Kabul a mai fost atacat în 2017. Spre deosebire de 2021, când doar nouă oameni au fost vătămați, în acel an, au decedat peste 30 de oameni.

Nouă răniți au ajuns la spitalul de urgență

În urma atacului, nouă cetățeni afganistani au suferit leziuni la nivelul corpului. Acestea au fost duse de urgență la spitalul organizației neguvernamentale italiane Emergency pentru a le fi tratate conduziile.

În această situație de urgență, Qari Saeed Khosty, purtător de cuvânt al ministerului de externe a luat cuvântul în fața jurnaliștilor aflați la fața locului. Qari Saeed Khosty a declarat că exploziile au avut loc chiar la intrarea în spitalul militar Sardar Mohammad Daud Khan.