Florin Piersic are mari probleme de sănătate. În urmă cu o zi, actorul a fost transportat cu avionul și transferat la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală. Doctorul Horia Roșianu a dat detalii despre cum se simte artistul. Specialistul de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca este cel care a condus intervenția chirurgicală asupra lui Florin Piersic.

Horia Roșianu este medicul care a condus operația la care Florin Piersic a fost supus în ziua de Paște. Doctorul a avut alături o echipa întreagă și a colaborat cu medicul Adrian Ștef, șeful Secției de Anestezie. De altfel, Horia Roșianu este cel care i-a aplicat lui Florin Piersic un stimulator cardiac, aparat pe care îl poartă de aproximativ 15 ani.

Florin Piersic a luptat cu o dublă infecție

Specialistul a discutat despre infecția care a amenințat viața maestrului. Potrivit cardiologului, medicii din București urmează să preia îngrijirea actorului.

Motivele care au stat la baza acestei decizii sunt legate de competența lor, dar și de implicarea specialiștilor ortopezi, în cadrul cazului delicat al lui Florin Piersic.

„E o infecție dublă: infecția protezei și infecția sondelor cardiace. E bine. S-a întâmplat să fiu în concediu de odihnă, dar oricum tratamentul antibiotic trebuia făcut.

Oricum a fost o nenorocire foarte mare. Când vezi o vegetație pe o sondă cardiacă, nu sari imediat pe ea, trebuie administrat tratament adecvat”, a declarat medicul.

Florin Piersic, actor
SURSA FOTO: Dreamstime

Medicul care l-a operat pe actor a decis să intervină de urgență

El a relatat că, împreună cu o comisie, cu medicii anesteziști, cu colegi de cea mai înaltă clasă, a depistat că pe sonde sunt vegetații.

În acel moment, s-a luat în discuție ce intervenție se va face cu prioritate. Au avut de ales între infecția protezei de genunchi sau desfundarea sondelor.

„Din punct de vedere cardiac, am strâns repede o echipă de 11 colegi și împreună, într-o zi de Paști, duminică dimineată, calmi și linștiți, în 45 de minute am operat marele actor, am extras stimulatorul și sondele fără nicio problemă”, a spus Horia Roșianu la România TV.

Motivul pentru care a fost transportat la Matei Balș

Doctorul a menționat că la acel moment s-a rezolvat focarul secundar de infecție. El a menționat că instituția de la Cluj este institut de inimă, nu de ortopedie sau de infecțioase.

„Starea clinică s-a ameliorat, l-am urmărit până astăzi. El nu mai stă foarte bine în institut de inimă, chiar dacă suntem unitate de elită, dar nu suntem de infecțioase sau ortopedie. Noi treaba ne-am făcut-o. Astfel, discutând și cu familia, am pus alternativa.

Eu am sugerat că de al doilea focar de infecție de la genunchi să se ocupe același medic care s-a ocupat de proteza de genunchi, așa cum eu m-am ocupat de sondele pe care eu le-am aplicat acum 15 ani. El trebuia să ajungă într-o unitate unde să continue tratamentul infecțios”, a declarat Horia Roșianu.

Problemele de sănătate ale actorului trebuie abordate de specialiști

În legătură cu informația că Florin Piersic urma să fie transferat la Matei Balș, instituția a negat acest lucru. Însă, ulterior, doctorul a confirmat că actorul are deja rezervat un loc pe secția de Terapie Intensivă.

Medicul Horia Roșianu este convins că poate fi găsită o soluție pentru ca toate problemele de sănătate ale lui Piersic să fie abordate de specialiști.

„Posibil să fi fost un deficit de comunicare, dar faptul că pacientul urma să ajungă la Matei Balș era cunoscut de cineva de acolo. Mi se pare normal să se poată stabili o legătură intraspitalicească intre doua specialități care să se ocupe de problematica pacientului”, a mai adăugat cardiologul.