Florin Cîțu a plecat nervos dintr-o conferință de presă, în cursul zilei de marți, deranjat fiind de întrebarile jurnaliștilor.

Conferința a durat doar 3 minute

Întrebările considerate aproape incomode de premier au fost în legătura cu strategia pe care o are președintele PNL pentru a preveni căderea Guvernului pe care îl conduce, în condițiile în care moțiunea drepusă de PSD va ajunge în Parlament pentru a fi votată în doar câteva zile.

Florin Cîțu ar putea fi revocat

Premierul mai are nevoie de 70 de voturi în Parlament pentru a rezista la votul unei moțiuni de cenzură. Altfel el poate fi revocat din funcție.

Întrebarea reporterului l-a deranjat pe Florin Cîțu. Premierul a încercat să o evite, ca apoi să plece de la pupitru.

Reporter: Prima moțiune care va ajunge în Parlament va fi votată de USR-PLUS…

Premierul Florin Cîțu: ”Și eu vă repet decizia noastră. Vă spun ce facem noi. Noi, Partidul Național Liberal, rămânem deschiși … ”

Care este punctul de vedere al Biroului de presă?

Biroul de presă al Guvernului a emis un punct de vedere oficial după plecarea premierului Florin Cîțu din fața ziariștilor în care susține că acesta ”a întrerupt declarația de presă considerând că afirmațiile sale nu mai sunt de interes pentru jurnaliști”.

”Premierul nu a fost deranjat de atitudinea reporterilor, nu a fugit de întrebările acestora, arătând ca de fiecare dată deschidere față de reprezentanții mass-media”, mai arată biroul de presă al Executivului.

Florin Cîțu a cedat marți pentru prima oară în fața ziariștilor și a plecat dintr-o conferință de presă după doar trei minute, fiind deranjat de întrebările reporterilor despre opțiunile PNL.

Sub privirile uimite ale celorlalți lideri PNL, aflați în spatele său, Florin Cîțu a spus ”mulțumesc mult de tot, nu putem să discutăm în acest stil” și a plecat pur și simplu din fața ziariștilor.

Sursă foto: INQUAM Photos, Ilona Andrei