Florin Cîțu, pus la zid de Ludovic Orban: Va duce PNL la o compromitere gravă. Este un drum care duce la pieire

Președintele PNL a declarat miercuri, 8 septembrie, că Florin Cîțu va duce partidul „la o compromitere gravă”.

„Părerea mea este că pe drumul pe care a pornit Florin Cîţu şi cei care-l sprijină (…) ei acuma vând iluzia menţinerii la putere pe baza milei PSD şi a sprijinului netransparent din partea PSD, este un drum care duce la pieire şi care, până la urmă, va duce Partidul Naţional Liberal nu numai la opoziţie, ci, va duce Partidul Naţional Liberal la o compromitere gravă, cum de altfel a şi început să fie”, a spus Ludovic Orban la B1 Tv.

Ce se întâmplă dacă PSD nu votează moțiunea de cenzură?

Mai apoi, acesta a spus că „este foarte clar că PSD nu se mai află în opoziție” în cazul în care nu votează moțiune de cenzură.

„Dacă nu votează moţiunea de cenzură, este foarte clar că PSD nu se mai află în opoziţie şi că PSD îl sprijină pe Cîţu. (…) Dacă Cîţu rămâne la putere, rămâne numai din mila PSD-ului, iar PSD-ul nu o va face pentru că-l iubeşte pe Cîţu ci pentru că urăşte Partidul Naţional Liberal şi vrea ca Partidul Naţional Liberal să se prăbuşească”, a completat Orban.

De asemenea, Ludovic Orban a fost întrebat și cum a pierdut controlul asupra deciziei în PNL. Totuși, el a punctat că nu a „scăpat din mână nimic”.

„Credeţi că îl interesează pe cetăţean lucrul ăsta? În primul rând, nu am scăpat din mână nimic. Sigur, la ora actuală s-a format o majoritate care a fost catalizată de diferiţi factori care nu au legătură cu performanţa mea ca preşedinte şi a echipei şi a Partidului Naţional Liberal în cei patru ani în care am condus partidul. Nişte oameni au ajuns la guvernare susţinuţi de mine şi de colegii mei în urma unor negocieri, în urma unor rezultate care au fost foarte bune (…) Practic, o parte din această echipă a crezut că e momentul să conducă ei partidul. Cine conduce partidul va hotărî congresul Partidului Naţional Liberal. Şi nu sunt din ce în ce mai singur cum încearcă unii să acrediteze ideea”, a conchis Orban.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea