Florin Cîţu face o numire de ultimă oră în Guvern

Potrivit unei decizii a prim-ministrului Florin Cîţu, Alexandru Bologan a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării. Decizia a fost publicată luni în Monitorul Oficial.

Este demn de reamintit că prim-ministrul a anunțat anterior constituirea unui comitet interministerial pentru revenirea de la 1 iunie la normalitate.

Cîțu a anunțat constituirea unui comitet interministerial pentru revenirea la normalitate

Florin Cîțu a declarat astăzi că de la 1 iunie se poate discuta „despre revenirea la normalitate”, urmând să fie constituit un comitet interministerial pentru stabilirea măsurilor care ar putea fi luate de la acea dată.

„Este foarte important să înțelegem măsurile luate și să vedem ce facem în perioada următoare. Cerusem o analiză de la supermarketuri referitoare la ce se întâmplă cu traficul în timpul zilei, la fiecare oră și voiam o analiză în care se ia în calcul și contextul. Analiza durează mai mult, dar vom avea și această analiză.

Astăzi voi anunța constituirea unui comitet interministerial care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate a României. Acesta este primul jalon pentru revenirea la normalitate. Comitetul va fi în coordonarea premierului. Fiecare ministru va discuta cu cei din domeniul său și va veni cu soluții”, a declarat Cîțu.

Confom premierului, comitetul respectiv va include toate ministerele.

„Acest comitet va include toate ministerele. Mă gândesc să includem și asociații și patronate. Avem timp să pregătim deschiderea. Și am arătat clar că atunci când ai discuții, rezultatele sunt bune.

Aveți încredere că vom trece peste această perioadă. Este același mesaj pe care îl transmite și președintele Klaus Iohannis. Vaccinarea este singura soluție.

Mai exact vom vedea după întâlnirea comitetului care vor fi măsurile. Eu sper să fie cât mai multe măsuri de relaxare. Începe sezonul de vară, aș vrea să avem o vacanță mult mai bună și mai sigură”, a conchis acesta.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea