Florin Călinescu are o mare gospodărie în Buftea

Florin Călinescu, cunoscut pentru prezența sa în televiziune, a luat recent decizia de a se retrage din acest mediu.

Recent, el a anunțat că ar putea reveni în sfera politică. Cu toate acestea, el a păstrat misterul cu privire la partidul din care va face parte în această nouă etapă a carierei sale.

De câțiva ani, el a decis să se retragă la țară, stabilindu-și reședința în Buftea, aproape de București. Acolo, el deține o gospodărie generoasă, în care se ocupă de animale, grădinărit și cultivarea livezilor, având inclusiv silozuri pentru cereale.

florin calinescu casa buftea
SURSA FOTO: YouTube, captură ecran

La vârsta de 67 de ani, Florin Călinescu are o serie de proprietăți atât în mediul rural, cât și în străinătate. Pe lângă casa părintească din județul Argeș, unde își petrece mult timp, el deține și alte case.

„Nu m-am mutat definitiv la țară. Am o tactică, mi-am făcut niște locuri în care când mă plictisesc de condus mașina să mă opresc să stau câte o săptămână, am mai multe case în mai multe locuri, dar nu le popularizez.

Am și la mare, dar nu la noi, dar și la munte. Peste tot”, declara în urmă cu ceva timp Florin Călinescu, pentru Cancan.

În ultima perioadă, atenția publicului s-a îndreptat către gospodăria sa din Buftea. Aceasta este situată în județul Ilfov, în apropierea Bucureștiului, captând astfel interesul fanilor actorului.

„Ocupat cu viața la țară, am mai slăbit. Am o gospodărie cu multe animale: 83 de găini, 5 porci de Bazna, doi băieți și trei fete, 42 de bibilici, 9 gâște, doi câini lupi și doi Schnauzeri pitici. Am avut și capre cu iezi”, povestea Călinescu.

florin calinescu
Casa lui Florin Călinescu de la Buftea / SURSA FOTO: YouTube, captură ecran

Florin Călinescu a făcut un tur public recent al casei de la țară

Într-un material video realizat pentru Domeniul Anghel, Florin Călinescu relata acum opt luni despre plăcerea sa de a trăi în mediul rural, subliniind avantajul proximității cu Bucureștiul și posibilitatea de a ajunge rapid în Capitală. În acel vlog, el a făcut publicului o primă prezentare a cotețelor pentru găinile sale, unde se găseau și pui.

În apropiere, Florin Călinescu se bucura de o livadă bogată în pomi fructiferi. În curtea sa generoasă, el dispunea și de mai multe silozuri destinate cerealelor, iar în plus, avea un hambar echipat cu panouri solare pentru a asigura energia necesară.

„Uitați cât fân e aici, mă gândesc să-mi iau și o vacă, un cal. (…) Vreo trei oi și un berbecuț aș lua să mișune pe aici”, declara el în materialul video citat, de pe YouTube.

Călinescu nu vrea să revină în lumea televiziunii

În vara anului 2021, Florin Călinescu și-a înaintat demisia de la PRO TV. El a renunțat astfel la funcția de jurat în cadrul emisiunii „Românii au talent”.

După aceea, prezentatorul a încheiat un nou acord cu Prima TV, unde i s-a oferit propriul său program. Cu toate acestea, emisiunea lui Florin Călinescu a avut o durată scurtă pe ecran. Ea a fost retrasă din grila de programe mai devreme decât era anticipat, din cauza unor audiențe sub așteptări.

La acea vreme, el exprima intenția de a nu mai reveni în lumea televiziunii.

„Nu mi-e dor de televiziune, asta pot să vă spun. În acest moment, nu m-aș mai întoarce. Nu mă pot însă înfrunta cu viața, să știu ce se va întâmpla”, mărturisea Călinescu.

În plus, Florin Călinescu a fost întrebat dacă a primit alte oferte pentru a reveni în lumina reflectoarelor, la care a răspuns:

„Lumea mă cunoaște în general, se știe că ce spun așa e. Iar dacă eu am spus că nu mă interesează, nu cred că se mai gândește cineva să mă invite. Nici măcar ca invitat nu mai am chef să mă duc”, a explicat el.