Acţionarii Flamingo International (FLA) au aprobat, marţi, revocarea lui Adrian Olteanu din funcţia de administrator special al companiei, ca urmare a demisiei acestuia, fără să reuşească să aleagă un înlocuitor, întrucât nu a fost depusă nicio candidatură.

Data limită până la care puteau fi depuse candidaturi pentru acest post a fost 10 septembrie. Până la acest termen compania nu a primit nicio propunere, potrivit unui comunicat transmis, joi, Bursei de Valori Bucureşti de administratorul judiciar al retailerului IT&C, de electronice şi electrocasnice, RVA Insolvency Specialists SPRL.

Olteanu a demisionat la 5 august.

Acţiunile Flamingo International au fost suspendate de la tranzacţionare la BVB din 14 decembrie, după anunţul intrării în insolvenţă. Transferurile vor fi reluate numai după ce va fi aprobat planul de reorganizare a tuturor societăţilor din grup. La cel mai recent preţ din piaţă, de 0,0185 lei/acţiune, Flamingo International are o capitalizare de 14,4 milioane lei (aproape 3,4 milioane euro).

Cel mai mare acţionar al Flamingo este Dragoş Cincă, fondatorul retailerului, acesta controlând, potrivit celor mai recente raportări, 25,19% din titluri. Firma Midfair Limited a preluat în septembrie 2009, prin intermediul Midfair Management Services Bucureşti, 22% din acţiunile Flamingo, de la fondul american de investiţii QVT, iar firma Nova Trade, deţinută de omul de afaceri Dan Adamescu, are o participaţie de 14,94%. În acţionariatul Flamingo se mai regăsesc Alexandru Ion Ţiriac, cu 5,12%, şi Flanco Holding, cu mai puţin de 5% din capital.

Una dintre companiile din grupul Flamingo, Flanco, va fi preluată de acţionarii grupului Asesoft, Iulian Stanciu şi Sebastian Ghiţă. Cei doi urmează să deţină 60% din acţiunile companiei, aflat încă insolvenţă, şi vor realiza, în perioada următoare, o infuzie de capital de 4 milioane euro pentru dezvoltarea companiei. Totodată, restul de 40% va fi controlat de cele trei bănci creditoare ale Flanco, ING, UniCredit şi BRD.

SURSA: Mediafax