Printre cei reţinuţi se află şi Tiberiu Cojocaru, fiul fostului secretar de stat în Ministerul Agriculturii din perioada 1990-1991 Mihail Cojocaru.

Potrivit poliţiştilor, membrii grupării sustrăgeau maşini de lux, folosind dispozitive electronice artizanale pentru pornirea autoturismelor, staţii de emisie-recepţie, plăcuţe de înmatriculare de la autoturisme similare, schimbare la interval de două-trei zile a telefoanelor mobile, reşedinţelor, precum şi persoane interpuse pentru conducerea autoturismelor furate.

Ulterior, maşinile erau valorificate ca piese de schimb sau erau folosite la reconstrucţia unor autoturisme similare, incendiate sau avariate.

Totodată, un alt mod de operare folosit de autori era acela de a prelua autoturisme de la utilizatorii societăţilor de leasing, care sesizau în fals furtul acestora în scopul obţinerii primei de asigurare, pe care, de asemenea, le dezmembrau în vederea valorificării.

Joi, poliţişti din cadrul Serviciului Furturi de Autovehicule au efectuat 14 percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Giurgiu şi Cluj, punând în executare 13 mandate de aducere emise de Parchetul de pe lângă Tribunalului Bucureşti.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că în perioada 2010 – 2011, membrii grupării au sustras de pe raza Capitalei şapte autovehicule de provenienţă străină (un BMW X5, două Toyota Land Cruiser, un BMW M3, un BMW seria 3, un BMW seria 1 şi un Opel Zafira), precum şi un BMW X5 de pe raza municipiului Ploieşti, judeţul Prahova, pe care le-au dezmembrat şi valorificat.

Toate autovehiculele sustrase au fost găsite de poliţişti, indisponibilizate sau predate părţilor vătămate, cu precizarea că două dintre ele au fost găsite dezmembrate total.