Klaus Iohannis nu are niciun an de când a câștigat al doilea mandat de președinte al României, dar PSD se gândește deja la prezidențialele din 2024.

Firea dă cărțile pe față

Șeful interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus că Gabriela Firea este cel mai bun candidat din partea social-democraţilor la viitoarele alegeri prezidenţiale.

Firea, care își doește un al doilea mandat la Primăria Capitalei, a reacționat la declarația șefului interimar al PSD. Aceasta spune că nici măcar nu a avut vreo discuție cu Ciolacu despre această nominalizare.

”Nu a făcut un anunț, ci a răspuns la o întrebare. Alegerile nu vor urma peste 4 zile, ci peste 4 ani și jumătate. Așa cum nu am fost întrebată când fostul președinte al PSD a făcut acel anunț, probabil în urma unor calcule politice, nu a existat nici acum o discuție în partid.

M-a onorat afirmația domnului Marcel Ciolacu. Nu putem vorbi despre candidaturi la alegerile prezidențiale, eu sunt fidelă bucureștenilor. Vă spun foarte sincer, cu mâna pe inimă, nu mi-am dorit niciodată funcții politice. Am 4 ani și jumătate timp să mă gândesc, din poziția de la primărie. Eu nu am auzit să fie vreo discuție despre suspendarea președintelui.

Poate a fost o șarjă amicală între doi prieteni, doi foști colegi, domnul Ciolacu și domnul Ponta, care nu a vrut să rămână dator. Am văzut, apoi, o altă replică și de la domnul Ponta.”, a declarat Gabriela Firea.

Până să candideze la funcția supremă în stat, în 2024, Firea intră în cursa pentru un nou mandat la Primăria București acolo unde se va bate cu candidatul Opoziției de dreapta Unite, Nicușor Dan.