UPDATE: Finalistul Românii au talent al ediției cu numărul 10 și câștigătorul marelui premiu de 120.000 de euro este Radu Palaniță. El este cel care l-a impresionat pe Florin Călinescu în așa măsură încât a obținut de la acesta un Golden Buzz.

”Nu cred că îmi ajung cuvintele pentru a mulțumi tuturor. Pentru faptul că eu am oferit oamenilor multă emoție, aceștia nu au întârziat să-mi întoarcă serviciul, copleșindu-mă cu mesaje de susținere, admirație și încurajare. Un schimb de emoții. Le doresc tot binele din lume, să aibă încredere în mine în continuare și promit că am să fiu acolo să-i alin, să-i bucur și să-i încânt de fiecare dată, cât va fi posibil”.

Radu Palaniță declarase recent că dacă va câștiga marele premiu la Românii au talent, ”îmi voi cumpăra o casă, îmi voi ajuta familia și prietenii și voi ajuta și o familie nevoiașă. Întotdeauna am ajutat oamenii, necondiționat, pentru că sunt OM”.

Clasament Finala Românii au Talent! 

Locul 1: Radu Palaniță

Locul 2: Siena Vușcan (20.000 de euro)

Locul 3: Mihai Țigaret (10.000 de euro)

Locul 4: Erno Varga

Locul 5: Theodor Marcu

Locul 6: Sara Ardeleanu

Locul 7: Aura Marcu

Locul 8: Duo Maintenant

Locul 9: Daria Călugăru

Locul 10: Gennady Tkachenko

S-a strigat START VOT! Românii își pot alege preferatul în această seară.

UPDATE:

Prezentarea numerelor s-a terminat. Numerele sunt pregătite de acasă de cei zece câștigători ai Golden Buzz-ului, și anume, Aura Marcu, Daria Călugăru, Duo Maintenant, Erno Varga, Gennady Tkachenko, Mihai Țigaret, Radu Palaniță, Sara Ardeleanu, Siena Vușcan, Theodor Marcu. Cei de acasă pot decide care dintre cei 10 merită să câștige cele 3 premii puse la bătaie în sezonul 10 din Românii au talent. Îți poți susține concurentul preferat, prin vot, trimițând codul de votare aferent fiecărui concurent, prin SMS la numarul 1264. Tariful este de 0.48 € (inclusiv TVA), iar numarul este accesibil din retelele Telekom, Orange, Vodafone și Digi Mobil. De asemenea, mai poți vota și online, accesând https://vot.romaniiautalent.protv.ro/

Mihai Țigaret

Ultimul concurent intrat pe scena Românii au talent este Mihai Țigaret. Impresionată de talentul lui  pianistului Mihai Țigaret (13 ani), Andra a apăsat cel de-al șaselea Golden Buzz al sezonului 10 ”Românii au talent”. întrebat ce ar face cu banii, Mihai a declarat: „Dacă aș câștiga Românii au talent, aș investi în mine pentru a ajunge cât mai departe în această carieră muzicală.”

La 13 ani, Mihai Țigaret, originar din Vâlcea, este văzut ca unul dintre copiii minune ai muzicii simfonice, iar în presă a fost numit „micuțul Clayderman”. De când cântă la pian, nu se visează decât un mare pianist. Este vorbăreț, deschis și îi place la nebunie să fie pe scenă. Îi place să fie primul, dacă s-ar putea, la toate. ”Este năzdrăvan”, spune bunica. Are 13 ani și este elev al Școlii Gimnaziale WALDORF, structură a Liceului Tehnologic Forestier din Râmnicu Vâlcea. Este și elev al profesoarei Mihaela Manafu de la Liceul de Arte „Victor Giuleanu” din Râmnicu Vâlcea, dar ia, de doi ani, și cursuri cu un profesor universitar de muzică din București.

La vârsta de nouă ani, pentru că îi plăcea muzica, Mihai a încercat să cânte pe o pianină de jucărie. După puțin timp a contactat un profesor de pian pentru a învăța pianul în stil profesionist.

Gennady Tkachenko-Papizh

Momentul lui Gennady pe scena ”Românii au talent” i-a lăsat cu gura căscată pe Smiley și Bartoș, care i-au acordat un Golden Buzz și șansa de a participa direct în finală.  Gennady a fost finalist la Ukraine’s Got Talent și a primit Golden Buzz la Georgia’s Got Talent, la Das Supertalent (Germania) și la Britain’s Got Talent – The Champions.

Finala Românii au Talent! Cine a câștigat vineri, 29 mai, premiul de 120.000 de euro la Pro TV VIDEO

Gennady a copilărit în Ucraina, în orașul Kolomiya și spune că și-a descoperit talentul încă de mic, ascultând suflul vântului prin găurile din gard. De formație, este actor, iar marele său talent este de imita diverse sunete, de la de la păsări care ciripesc, la sunetul apei, până la cel de insecte și altele. La școală îi plăcea să distreze oamenii cu sunetele, așa că a fost poreclit „clovnul”. Atunci și-a dat seama că vrea să fie artist. Spune că atunci când cântă, nici el nu înțelege ce face, intră într-o stare anume, se conectează cu Universul.

Finala Românii au Talent! Cine a câștigat vineri, 29 mai, premiul de 120.000 de euro la Pro TV VIDEO

Siena Vușcan

În cel de-al zecelea sezon, Siena Vușcan a impresionat-o pe Andra și a obținut cel de-al zecelea Golden Buzz. Acum Siena se afla în marea finală și speră să fie marea câștigătoare. Într-un interviu acordat pentru PRO TV, Siena a dezvălui ce ar face cu banii: „Îmi imaginez că sunt într-un basm și am găsit acel săculeț cu galbeni. Pun o parte în rochița păpușii mele magice și când voi fi mai mare o să o duc în lume.

Finala Românii au Talent! Cine a câștigat vineri, 29 mai, premiul de 120.000 de euro la Pro TV VIDEO

Ea a venit la mine, într-o noapte, când am împlinit 5 ani și avea cu ea o scrisoare. Îmi scria despre nevoia ei de a vedea lumea mare și mi-a spus să-i scriu povești despre lumea mea. Am dus-o de atunci peste tot cu mine, o hrănesc cu poveștile mele, neîntrerupt, și o să fac să vadă lumea toată și să se sature.

Dau o mână de galbeni școlii mele, să facă o clasă unde toți copiii nebuni de creativitate și de libertate să poată veni să cânte, să deseneze, să danseze, să viseze și să își imagineze lucruri și lumi pe care oamenii mari nu le pot înțelege. De un galben, o să îmi umplu pumnii cu bomboane colorate și o să le presar peste cea mai mare înghețată din lume, în care să mă afund cu frățiorii mei! Îi dau câțiva și tatei pentru dubița pe care să o pictăm și să ne ducă pe toți 5 la dune de nisip și la munte, pe drumuri fără sfârșit.

Finala Românii au Talent! Cine a câștigat vineri, 29 mai, premiul de 120.000 de euro la Pro TV VIDEO

Și apoi voi da o mână de galbeni pentru o căsuță în pădure unde să-mi vad de-adevăratelea familia, unde pereții sunt piscăliți și iarba-i mare, iar copacii netunși în curte. Și cum săculețul e încă aproape plin, pun totul de-o parte, iar când îmi vine vremea voi pleca la acele școli înalte, unde să învăț să cânt cu cei mai mari artiști, iar profesorii au răspunsurile la toate întrebările mele.” Siena Vușcan este născută în America, crescută la Cluj, dar ultimii 5 ani i-a petrecut în China.

Theodor Marcu

În cel de-al zecelea sezon ”Românii au talent”, Theodor Marcu l-a lăsat pe Andi Moiescu cu gura căscată cu calculele sale, obținând un Golden Buzz. Acum Theodor luptă pentru marele premiu de 120.000 de euro. Într-un interviu acordat pentru PRO TV, Theodor a dezvăluit ce ar face cu banii dacă ar câștiga:

Finala Românii au Talent! Cine a câștigat vineri, 29 mai, premiul de 120.000 de euro la Pro TV VIDEO

„Dacă aș câștiga, le-aș cumpăra câte un cadou lui mami și lui tati, aș vrea să învăț să cânt la vioară și aș vrea să vizitez locurile unde au trăit Mozart, Beethoven, Ceaikovski și toți cei despre care am citit în cărți. Mi-ar plăcea foarte mult!”

Finala Românii au Talent! Cine a câștigat vineri, 29 mai, premiul de 120.000 de euro la Pro TV VIDEO

Theodor iubește numerele încă de când era și mai mic decât atât. Părinții au decis să facă ceva în privința asta. De aproape 2 ani, Theodor urmează cursurile Centrului de Soroban și Aritmetică mentală NOMIN JYUKU din București. A dat patru examene deja aici și le-a luat pe toate.

Spune că vrea să fie „geniul tuturor lucrurilor”, cel mai bun la toate. Vrea să se facă constructor și compozitor și apoi geniul lucrurilor.

Sara Ardeleanu

În sezonul 10 Românii au talent, Mihai Petre a acordat un Golden Buzz micuței dansatoare Sara Ardeleanu. Acum Sara luptă pentru marele premiu.

Finala Românii au Talent! Cine a câștigat vineri, 29 mai, premiul de 120.000 de euro la Pro TV VIDEO

Întrebată ce ar face cu banii, Sara a declarat: „Cred că fiecare își dorește să câștige premiul cel mare, nu știu dacă voi fi eu aceea, dar dacă aș câștiga, cred că aș ruga-o pe mami să cumpărăm un apartament al nostru în care să am și eu camera mea.” La 10 ani, Sara Ardeleanu spune că dansează de când se știe.

”Pe la 4 ani am mers pentru prima dată la o școală de dans și prima mea coregrafă m-a testat și m-a bagat direct în grupa de performanță, deși eram foarte mică. Ea a crezut în mine, m-a susținut, iar pasiunea mea pentru dans m-a făcut să îmi dezvolt talentul”.

Finala Românii au Talent! Cine a câștigat vineri, 29 mai, premiul de 120.000 de euro la Pro TV VIDEO

Mama ei este inspector Resurse Umane, dar a făcut dans când era mică. Tatăl este antrenor de înot.

”Am fost la concursuri naționale și internaționale de dans și în cel mai frumos musical din toate timpurile, numit My Fair lady din România, în care joc în prezent rolul micuței florărese din Covent Garden alături de cei mai iubiți artiști, muzicieni și dansatori. Am obținut titlul de campioană mondială la dans contemporan la categoria mea de vârstă”, vorbește Sara despre realizările sale până la această vârstă fragedă.”

Finala Românii au Talent! Cine a câștigat vineri, 29 mai, premiul de 120.000 de euro la Pro TV VIDEO

În cel de-al zecelea sezon ”Românii au talent”, Erno Varga a primit un Golden Buzz de la juratul Andi Moisescu, pe care l-a impresionat atât cu vocea cât și cu atitudinea sa. Astăzi, în MAREA FINALĂ, Erno ne-a ridicat la cer cu prestația sa. A ales să interpreteze melodia „You Raise Me Up”!.

Finala Românii au Talent! Cine a câștigat vineri, 29 mai, premiul de 120.000 de euro la Pro TV VIDEO

Într-un interviu acordat PRO TV, Erno a declarat și ce va face cu banii dacă va câștiga: „Dumnezeu știe cel mai bine ce trebuie să se întâmple și dacă voi câștiga, cu siguranță voi avea grijă de toți oamenii dragi mie”. Erno Varga (31 de ani) este din Oradea, iar povestea sa de viață bate filmul. Acesta a fost mutat, până la 18 ani, din orfelinat în orfelinat, în mai multe județe, pentru că mama lui își schimba des domiciliul.

Complet marcat de necazurile și greutățile din centrul de plasament, Erno Varga s-a angajat ca spălător de vase la restaurantul unui hotel din Oradea și, de atunci, viața lui a început să se schimbe. Conform spuselor lui, proprietarul l-a motivat să fie un om mai bun.

Erno Varga s-a îndrăgostit prima dată de muzică când a ascultat operă. Aceasta cântă la pian, cântă și cu vocea, deși nu are studii de specialitate.

Duo MainTenanT

În cel de-al zecelea sezon ”Românii au talent”, Ludivine Furnon Perso și Nicolas Besnard, adică Duo MainTenanT, au obținut de la Mihai Petre un Golden Buzz. Într-un interviu acordat PRO TV, cei doi ne-au zis și ce vor face cu banii „Din cauza situației actuale, nu știm când și dacă vom putea să mai lucrăm vreodată ca înainte. Drept urmare, am folosi banii pentru a ne asigura nouă și copiilor un viitor mai sigur și mai prosper”.

Finala Românii au Talent! Cine a câștigat vineri, 29 mai, premiul de 120.000 de euro la Pro TV VIDEO

În 2010, Duo MainTenanT au participat la France’s Got Talent și au ieșit pe locul 6 overall. Apoi, în 2019, Ludivine și Nicolas au participat și la America’s Got Talent, unde au primit patru DA. Momentul lor este considerat unul dintre cele mai senzuale din istoria emisiunii – edița americană.

Cei doi formează un cuplu și în viața reală, nu doar pe scenă, și au împreună doi copii, de 1 și 2 ani.  Ludivine este fostă gimnastă și a câștigat prima medalie din istoria gimnasticii Franței la un Campionat Mondial, după ce s-a antrenat cu românii Sergiu și Tatiana Popa și coregrafa, tot româncă, Adriana Pop.

Aura Marcu

Aura Marcu a obținut unul dintre cele zece Golden Buzz-uri din sezonul 10 ”Românii au talent”. În MAREA FINALĂ a interpretat celebra melodie Nella Fantasia. Într-un interviu acordat pentru PROTV, Aura a declarat: ”Dacă aș câștiga marele premiu, banii i-aș investi, în primul rând, într-o locuință pe care să o pot numi, în sfârșit, acasă”.

Finala Românii au Talent! Cine a câștigat vineri, 29 mai, premiul de 120.000 de euro la Pro TV VIDEO

Aura are 33 de ani, este din Bacău și, pentru că mama ei are probleme psihice, a crescut într-un orfelinat. Tatăl ei nu mai este în viață. Aura Marcu lucrează la ora actuală la o compania aeriană, ca stewardesă. Spune că iubește ceea ce face, dar nu mai mult decât muzica. Aura cântă muzică clasică, după ce a urmat cursurile Conservatorului din Iași și Liceul de Artă din Bacău.

Îi place să scrie poezii și să deseneze. Poeziile au o tentă pesimistă. „Încă mai am momente, momente de fericire pură, când nu sufăr, dar lupt, lupt să fac o parte din lucruri și să rămân conectată la prezent”.

Radu Palaniță

În cel de-al zecelea sezon ”Românii au talent”, mecanicul auto Radu Palaniță l-a impresionat pe juratul Florin Călinescu în așa măsură încât a obținut de la acesta un Golden Buzz. În MAREA FINALĂ, Radu a interpretat lui Frank Sinatra, MY WAY.

Finala Românii au Talent! Cine a câștigat vineri, 29 mai, premiul de 120.000 de euro la Pro TV VIDEO

Într-un interviu pentru PRO TV, Radu a dezvălui câteva secrete de-ale sale, dar și ce ar face cu banii dacă ar câștiga:

„Dacă aș câștiga marele premiu, ce aș face cu banii? Această întrebare își are cu siguranță răspunsul: îmi voi cumpăra o casă, îmi voi ajuta familia și prietenii și voi ajuta și o familie nevoiașă. Întotdeauna am ajutat oamenii, necondiționat, pentru că sunt OM”.

Radu este din București, lucrează ca mecanic auto, dar spune că pasiunea sa este muzica. ”Nu am niciun fel de studii muzicale, însă am aflat că pot să cânt, în urmă cu 4 ani si jumătate, într-un bar de karaoke. De atunci, la fiecare sfârșit de săptămână, frecventez locații de karaoke unde cânt alături de prieteni. Mi-am dat seama că vreau să încânt oamenii cu muzica mea”.

Radu a participat și la Vocea României și spune că, deși nu a trecut mai departe, experiența de acolo și sfaturile juraților l-au motivat să meargă mai departe.

Finala Românii au Talent! Cine a câștigat vineri, 29 mai, premiul de 120.000 de euro la Pro TV VIDEO

Daria Călugăru

În sezonul 10 ”Românii au talent”, Daria Călugăru și numărul său pe hoverboard i-au lăsat cu gura căscată pe Smiley și Pavel Bartoș, care i-au acordat Golden Buzz-ul. În marea finală Daria a avut un moment emoționant care ne aduce aminte de copilărie. În cadrul unui interviu pe PRO TV, Daria ne-a spus ce va face cu banii

Finala Românii au Talent! Cine a câștigat vineri, 29 mai, premiul de 120.000 de euro la Pro TV VIDEO

„Sincer? Voi merge, la iarnă, în Laponia, și le voi demonstra colegilor că, de fapt, Moș Crăciun există. El este ca și Dumnezeu. Daca tu crezi în el, există! Apoi voi merge la Disneyland tot cu familia, bineînțeles.” O mare parte din bani vor merge spre proiectul meu de suflet, Școala de dans pe hoverboard,  dar și în educație.

Finala Românii au Talent! Cine a câștigat vineri, 29 mai, premiul de 120.000 de euro la Pro TV VIDEO

Finala Românii au Talent! Cine a câștigat vineri, 29 mai, premiul de 120.000 de euro la Pro TV VIDEO

Astăzi, concurenții încep lupta pentru titlul de cel mai talentat concurent și premiul de 120.000 euro, într-o experiență de neuitat, trăind prima finală de acasă! Erno Varga, Theodor Marcu, Siena Vușcan, Mihai Țigaret, Sara Ardelean, Duo Maintenant, Aura Marcu, Radu Palaniță, Daria Călugăru, Gennady Tkachenko-Papizh sunt pregătiți pentru seara vieții lor și pentru șansa de a câștiga încrederea celor care îi urmăresc!

Finala Românii au Talent! Cine a câștigat vineri, 29 mai, premiul de 120.000 de euro la Pro TV VIDEO

Votul aparține celor de acasă care-și vor putea susține favoritul atât prin sms, la numărul de telefon 1264 (tarif 0.48 euro, TVA inclus, valabil în rețelele Telekom, Orange, Vodafone și Digi Mobil), după START VOT, folosind codurile de concurs ale fiecăruia dintre ei, cât și online pe site-ul romaniiautalent.protv.ro.

De asemenea, votul îți poate aduce unul din cele 30 premii oferite de LIDL. Îndrăznește să mizezi pe concurentul pe care-l vezi pe primul loc și poți câștiga vouchere de cumpărături de 250 de lei dacă vei avea dreptate!

Finala Românii au Talent! Cine a câștigat vineri, 29 mai, premiul de 120.000 de euro la Pro TV VIDEO

În premieră, locurile 2 și 3 vor fi recompensate pentru performanțele lor. Cei care le vor ocupa la finalul sesiunii de vot vor obține premii de 20.000 euro, respectiv 10.000 euro. De asemenea, în marea finală, vom afla cine a câștigat premiul de originalitate în valoare de 10.000 euro pentru care s-a votat în această săptămână.

Momente noi, spectaculoase, concurenți și jurați care vor oferi o seară magică din casele lor și o decizie care va aparține în totalitate telespectatorilor.

Cine sunt cei 10 finaliști

Finala Românii au Talent! Cine a câștigat vineri, 29 mai, premiul de 120.000 de euro la Pro TV VIDEO