„Soiul Chandler aș putea spune că e etalonul nucilor. Coaja este subțire, producție ajunge la circa 5-6 tone pe hectar în Franța, la noi aș putea spune 3,5-4 tone. Cel mai mare avantaj însă este faptul că miezul rămâne întreg atunci când se sparge nuca, nu se fărâmițează. O altă caracteristică importantă a soiului Chandler este că au o înălțime să spunem mică în comparație cu alte soiuri. Ajunge la circa 6 metri înălțime la maturitate”, explică Nicolae Murea.

Plantația este situată în Tomșani, iar livada de nuci dispune în prezent și de o pepinieră, dată fiind curiozitatea, precum și cererea foarte mare de pe piața internă. Am găsit o plantație cu nuci de la mine și în Harghita. În primul an de când am pepinieră am vândut vreo 1.000 de puieți, anul trecut circa 5-6.000, iar anul acesta cred că o să vând aproape 15.000 de puieti”, a declarat fermierul.

Profitul pe care îl poate avea un fermier care alege să își înființeze propria livadă cu nuci din acest soi, poate ajunge la 15.000 de euro pe hectar, în cazul unei producții de nucă de 4 tone la hectarm vândută apoi la 6 euro/kg. Investițiile într-o astfel de afaceri, îl poate costa 2.500 de euro pe hectar pe fermier, în această sumă fiind incluse costurile cu materialul saditor și închirierea unei mașinării pentru munca de pe plantație, conform Ziarulonline.ro.