Acum, un metru cub de apă potabilă costă 3,57 lei, față de 2,61 lei, cât costa înainte de majorare. Pentru serviciul de canalizare, tariful a crescut  de la 0,58 lei la 0,79 lei pe metru cub. În urma acestei scumpiri, factura pentru apă şi canalizare va reprezenta circa 3,4% din venitul mediu al unei familii, potrivit estimărilor Apa Nova.
Astfel, o familie de două persoane din Bucureşti care consumă în medie 10 metri cubi de apă potabilă lunar va plăti în plus la întreţinere 9,6 lei (2,2 euro).
De la preluarea efectivă a serviciilor de concesiune publică de către grupul francez Veolia de la RGAB (Regia Generală de Apă Bucureşti) în 2000, preţul apei a crescut de aproape zece ori, de la 3.967 de lei vechi (0,39 lei noi) în 2000 la 3,57 de lei pe metru cub în prezent, potrivit Mediafax.
În ciuda majorărilor, Apa Nova consideră că factura la apă este o investiţie minimă din venitul mediu al unei familii. „Gradul de suportabilitate a bucureşteanului privind factura pentru serviciile de alimentare cu apă şi de canalizare, după această creştere a tarifelor, va fi de 3,4% din venitul mediu al unei familii”, se arată în notificarea Apa Nova.
Majorarea de tarife vine pentru a susţine o investiţie de circa 108 milioane de euro, la staţia de epurare a apelor uzate de la Glina. Apa Nova urmează să exploateze şi să întreţină staţia cu un cost de 27 de milioane de euro anual.
Apa Nova operează o reţea principală de conducte de apă şi de canalizare de aproximativ 5.200 km, la care se adaugă şi aproximativ 1.000 km de reţea cu racorduri şi branşamente. Apa Nova este concesionarul serviciilor publice de alimentare cu apă şi de canalizare din Bucureşti pe 25 de ani, începând cu anul 2000.
Unele familii şi persoane singure pot beneficia de ajutor pentru plata facturii la apă. Ei trebuie să locuiescă pe raza municipiului Bucureşti, cu acte legale (act de proprietate sau de închiriere la domiciliul pentru care se solicită scutirea), să fie cetăţeni români, cu venituri mai mici sau egale cu 400 lei/membru de familie şi să nu fie datornici la plata serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare.