Potrivit sindicaliștilor, problemele din subteranul minei sunt grave, iar preşedintele Sindicatului „Muntele”, Darius Câmpean, a declarat că în galerii se va interveni încă cel puțin o săptămână pentru evacuarea apei.

Cu toate că se lucrează intens la remedierea avariilor produse de această calamitate, activitatea nu se va putea relua decât parțial, cel mai repede în jurul datei de 8 iulie, conform Radio România Actualități.

Daunele produse de această inundație

Sindicatul „Muntele” a solicitat prefectului ca în baza unei evaluări întocmite de conducerea Exploatării Miniere Lupeni și a Complexului Energetic Hunedoara să fie cuprinsă și Mina Lupeni în sinteza ce va fi transmisă ministrului de interne cu privire la daunele produse de această inundație, se mai arată în comunicatul Sindicatului „Muntele”.

Vinerea trecută, apa Jiului de Vest a pătruns în subteranul Minei Lupeni printr-un puț de la suprafață și a inundat toate galeriile din subteran aflate la 300 de metri adâncime. În zona afectată se găsesc pompe, utilaje și transportoare mecanizate, toate avariate în acest moment. În plus, o parte dintre angajații minei au fost transferați la Mina Vulcan pentru a ajuta acolo la suplimentarea producției de huilă.