La scurt timp de la anunţul decesului dictatorului nord-coreean Kim Jong Il, au apărut imagini cu nord-coreeni care plângeau în hohote şi mai că nu se dădeau cu capul de pământ. Probabil cu toţii v-aţi întrebat de ce? Ei bine, cei care nu plângeau sau care nu au ieşit în stradă în ziua înmormântării dictatorului au fost sau vor trimişi în lagăre de muncă pentru şase luni. La fel şi cei care care au încercat să părăsească ţara sau să telefoneze în afara ţării.
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/tZsVP2WoE9E" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Lui Kim Jong Un, succesorul la conducerea ţării, i se construieşte, încă de la moartea lui Kim Jong Il un portret de legendă, fiind numit "geniu între genii" în problemele militare.

Kim Jong-un i-a succedat tatălui său, decedat la 17 decembrie din cauza unei crize cardiace, la vârsta de 69 de ani. Kim Jong-un este născut la 8 ianuarie, dar Phenianul nu a precizat niciodată care este anul naşterii sale. Experţii care studiază această ţară estimează că are peste 25 de ani şi mai puţin de 30.
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/HL7vHRy22G4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>