Potrivit acestora, cei doi premieri 'au constat că există perspective bune pentru ca vizele să fie ridicate într-un viitor cât mai apropiat'.

 Bulgaria va pregăti o foaie de parcurs pentru liberalizarea vizelor cu Canada

Bulgaria va elabora o foaie de parcurs privind criteriile necesare pentru obţinerea liberalizării vizelor pentru cetăţenii bulgari care călătoresc în Canada, relatează miercuri novinite.com.

Un acord în această privinţă a fost convenit de preşedintele bulgar Rosen Plevneliev şi de premierul canadian Justin Trudeau, care au avut o întâlnire la New York în marja sesiunii anuale a Adunării Generale a ONU, începută marţi.

Cei doi oficiali au subliniat că problema vizelor rămâne o prioritate în relaţiile dintre Ottawa şi Sofia.

Discuţiile asupra chestiunii vizelor pentru Canada pentru cetăţenii români şi bulgari s-au intensificat la începutul acestui an, când Bucureştiul şi Sofia au adus acest dosar în atenţia Comisiei Europene.

Totuşi, autorităţile canadiene au precizat că vor lua decizia de ridicare a obligativităţii vizelor pentru români şi bulgari numai atunci când vor fi îndeplinite criteriile necesare.

România şi Bulgaria sunt singurele ţări ale Uniunii Europene ale căror cetăţeni au nevoie de vize de intrare în Canada.

 

De asemenea, au adăugat sursele citate, Cioloş şi Trudeau au discutat despre contribuţia Canadei la operaţionalizarea deciziilor luate la summitul NATO de la Varşovia privind întărirea flancului estic al Alianţei, cu precădere la Marea Neagră.