Jen Fitzpatrick conduce echipa din spatele Google Maps, care ajută peste un miliard de oameni să navigheze și să exploreze. De asemenea, ea supraveghează eforturile mai largi ale companiei, inclusiv ale Google Search, AdWords, Google News și Google Shopping.

Este una dintre primele inginere feminine ale companiei și membră a primului său program intern. Jen a co-fondat echipa de experiență a utilizatorilor Google și continuă să se concentreze pe furnizarea de experiențe semnificative și utile ale utilizatorilor Google din întreaga lume.

„În urmă cu cincisprezece ani, ne-am propus să urmărim un mare și îndrăzneț obiectiv de animație a lumii. La vremea respectivă, mi s-a părut o idee nebună. La urma urmei, atunci navigarea de la A la B se făcea doar trecând prin acestea.

De-a lungul anilor, am adus constant o nouă inovație pe Maps, împingând granițele modului în care tehnologia te poate ajuta să te apropii în lume.

În 2007, am introdus pentru prima dată Street View, permițându-vă să explorați mai de aproape cartierele orașelor și locurile din întreaga lume. Am adus traficul în timp real pe Maps pentru a vă ajuta să găsiți cea mai rapidă rută.

Am fost primii care au introdus lumea în buzunar prin Google Maps pe telefon, iar acum, dorim să vă aducem experiențe complet noi pe Hărți cu funcții precum Live View”, a declarat Jen la începutul conferinței.

Tehnologia Google Maps se îmbunătățește constant

Jen Fitzpatrick a vorbit atât despre proiectele la care s-a lucrat în ultimii ani, cât și despre viitoarele îmbunătățiri pe care le va face.

„În realitate, unul dintre primele proiecte la care am lucrat în „Maps” a fost să descopăr locul potrivit pentru a pune butonul Tipărire pe pagină, deoarece acesta a fost principalul mod în care oamenii au folosit „Maps” în primele zile.

S-a dovedit că partea dreaptă de sus a ecranului a fost un loc bun pentru acesta.

Lumea este într-o continuă schimbare. Noi drumuri sunt create în fiecare zi, iar peisajele orașelor sunt într-o continuă evoluție.

Sunt disponibile noi tipuri de transport, fie că este vorba despre aplicațiile de ridesharing, de carpooling sau de scutere. De asemenea, vedem din ce în ce mai mulți oameni care folosesc mai multe moduri de transport. Asocierea opțiunilor și a timpului estimat pentru aceste călătorii este o provocare tehnică mare. Este sarcina noastră să ne asigurăm că Google Maps reflectă noile modalități prin care oamenii călătoresc.

În cele din urmă, tehnologia de la Maps se îmbunătățește constant. De fapt, unele dintre cele mai mari progrese în tehnologie se întâmplă chiar acum.

Acum putem crea hărți mult mai rapid, putem adăuga un număr de clădiri într-un singur an, cât am adăugat în ultimii zece. Multe părți ale lumii sunt încă subestimate, fără hărți bune. Prin accelerarea creării hărților noastre, putem aduce hărți de înaltă calitate pentru mult mai mulți oameni”, a încheiat Jen.

Ce pregătește Google Maps?

Dane Glasgow, prezent alături de Jen la conferință, este VP-ul Produsului pentru Google Maps, unde se supraveghează managementul produselor și experiența utilizatorului, inclusiv pentru Google Maps, Google Search, AdWords, Google News și Google Shopping.

Înainte de a se alătura Google, Dane a ocupat o serie de funcții de conducere, atât cu eBay, cât și cu Microsoft. De asemenea, Dane a fost cofondatorul mai multor start-up-uri de succes în sectoarele comunicațiilor, finanțelor și divertismentului.

Acesta a vorbit în cadrul conferinței despre schimbările pe care Google Maps le va face în viitor.

„Primul lucru pe care îl vom face este să actualizăm aplicația Google Maps pentru a reflecta misiunea extinsă, cu o nouă pictogramă Google Maps și o redimensionare a aplicației care va pune la îndemână cele mai utile funcții.

Veți avea acces mai ușor la tot ceea ce aveți nevoie în cinci file convenabile: Explorați, Comutați, Economisiți, Contribuiți și Actualizați”, a povestit Dane.

Un nou ajutor pentru șoferi

Dane a prezentat pe scurt ce vor putea face utilizatorii cu noile file de pe Google Maps.

„Noua filă Contribuție vă permite să partajați cu ușurință cunoștințe locale, cum ar fi detalii despre drumuri și adrese, locuri lipsă, recenzii de afaceri și fotografii. Fiecare dintre aceste contribuții parcurge un drum lung în a-i ajuta pe ceilalți să învețe despre locuri noi și să decidă ce să facă.

În fila Explorare, veți găsi în continuare informații, evaluări, recenzii și multe altele pentru aproximativ 200 de milioane de locuri din întreaga lume, inclusiv restaurante locale, atracții din apropiere și repere ale orașului.

Prin fila Salvare, acum puteți găsi toate locurile favorite. Creați liste personalizate, vedeți locațiile pe care le-ați etichetat, companiile pe care le-ați urmat, rezervările pe care le-ați făcut și locurile unde ați fost.

Fila Comutare este acolo pentru a vă asigura că sunteți pe cea mai eficientă rută și veți ajunge fără surprize. Puteți configura naveta zilnică pentru a obține trafic în timp real, ore de călătorie și sugestii pentru rute alternative”, a adăugat Dane.

Funcții mai noi și mai utile

Dane a vorbit și despre nevoia de a organizare a aplicației și despre noile funcții care vor fi adăugate.

„Unul dintre motivele pentru care vom actualiza organizarea și aspectul aplicației este faptul că adăugăm constant noi funcții utile în Maps. Iată câteva dintre cele noi pe care le anunțăm săptămâna aceasta:

Temperatura: pentru o plimbare mai confortabilă, verificați dinainte ce consideră ceilalți utilizatori;

Accesibilitate: Dacă aveți nevoi speciale sau aveți nevoie de asistență suplimentară, puteți identifica acum liniile de transport public cu asistență personală, intrare și scaune accesibile, buton oprit accesibil sau LED hi-vizibil;

Transportul femeilor: Aflați cu ușurință dacă există o secțiune a unei femei sau un transport de femei respectat de alți pasageri;

Securitate la bord: Vă veți simții mai siguri să știți despre monitorizarea securității la bord, indiferent dacă este prezent un agent de securitate, camere de securitate instalate sau o linie de asistență disponibilă;

Numărul de trăsuri disponibile: Numai în Japonia, puteți alege o rută în funcție de numărul de trăsuri, astfel încât să vă crească șansele de a obține un loc.

Vom începe acest lucru în martie, iar disponibilitatea va fi diferită în funcție de regiune și agenția de transport municipal”, a încheiat Dane Glasgow.