Președintele reacționează în urma accidentelor tot mai dese

Declarația președintelui a fost făcut în contextul unei vizite la Parcul Natural Comana, după ce a fost întrebat ce părere are despre accidentele tot mai dese. Potrivit acestuia, ce se întâmplă în momentul de față este „o tragedie” iar factorul care duce la tot felul de incidente sunt drumurile insuficiente și nervozitatea oamenilor.

„Este o tragedie ce se întâmplă și este clar că un element este lipsa de drumuri. Dacă aveți curiozitatea să circulați și probabil ați făcut-o prin țară, ați văzut că se circulă din ce în ce mai greu. Pe de altă parte, lumea la noi este extraordinar de nervoasă, tot timpul. Este un factor care duce la tot felul de incidente. Legislația poate să fi înăsprită, nu am nimic împotrivă. Pot fi realizate tot felul de instalații, unele de avertizare, altele chiar de măsurare”, a declarat Klaus Iohannis.

Sunt necesare mai multe drumuri de calitate

Mai apoi, președintele a spus că sunt necesare mai multe drumuri de calitate iar șoferii trebuie să fie mai disciplinați deoarece „nu putem să continuăm așa”.

„E clar că fără o mai bună disciplină și fără drumuri mai bine realizate și mai multe, nu vom stăpâni fenomenul și este trist. Este foarte trist, mai ales acum în perioada de concedii în fiecare zi citim despre accidente rutiere grave, foarte grave și nu, nu putem să continuăm așa. Guvernul pe de o parte își face treaba. Avem tot mai multe șantiere de drumuri naționale, de autostrăzi, de centură ocolitoare, dar și legislația trebuie să devină mai puternică și șoferii mai disciplinați”, a conchis Klaus Iohannis.

Sursă foto: Dreamstime