Whirlpool a „inghitit” Polar. Compania Whirlpool a preluat 96% din actiunile firmei Polar, cel mai important producator de aparate electrocasnice din Polonia, pentru suma de 23 milioane USD, la care se adauga datoriile si obligatiile firmei poloneze. Polar a apartinut grupului Moulinex-Brandt. Ambele marci – Whirlpool si Polar – sunt prezente in Romania, dar numai Whirlpool detine o cota de piata semnificativa de 20%.

Ghidul restaurantelor 2002. Editura Adriana a publicat Ghidul restaurantelor 2002. Lucrarea prezinta, in limbile romana si engleza, restaurantele din Capitala, dar si unele restaurante din tara, in ordine alfabetica. Accentul este pus pe localurile cu bucatarie romaneasca si internationala, insa sunt prezentate si restaurante cu specific (italian, chinez, frantuzesc, grecesc etc.). La fiecare restaurant sunt mentionate adresa, numarul de telefon, orarul de functionare, specificul bucatariei, precum si alte detalii.

Ajutor umanitar pentru resiteni. Guvenrul va acorda salariatilor Combinatului Siderurgic Resita un ajutor social de urgenta in valoare de 15 miliarde lei, fiecare angajat urmand sa primeasca o suma echivalenta cu doua salarii medii pe economie. Banii provin din bugetul judetului Caras Severin. Acesta este al doilea ajutor social primit de angajatii CSR, dupa cel in valoare de 13 miliarde lei, acordat la inceputul lunii februarie.

Ghidul serviciilor bucurestene. Editia 2002 a lucrarii Ghidul serviciilor a fost lansata pe piata de catre gazeta Anuntul telefonic. Pe intinderea a 412 pagini sunt prezentate informatii despre firmele inscrise: obiectul de activitate si detalii specifice, orar de functionare, adresa, numar de telefon, fax, e-mail etc. Informatiile sunt structurate dupa domeniul de activitate. Ghidul mai cuprinde harta Bucurestiului, lista actualizata a strazilor, harta si traseele liniilor de transport in comun. Lucrarea poate fi gasita la chioscurile RATB si la redactia ziarului Anuntul telefonic.

Premii pentru productia, distributia si comertul de produse alimentare si nealimentare. Evenimentul este organizat de revista Progresiv si sponsorizat de Kraft Foods Romania. Decernarea premiilor va avea loc la Bucharest Marriott Grand Hotel, in data de 4 aprilie 2002. Iar valoarea lor totala este de 17.000 USD. Premiile Magazinul Progresiv sunt acordate in urma unui concurs care a avut loc in perioada septembrie 2001 – martie 2002. Cititorii revistei au desemnat: cel mai bun produs alimentar nou, cel mai bun produs nealimentar nou (produsele care au avut un impact semnificativ asupra vanzarilor), cea mai buna companie de distributie si producatorul care a sustinut cel mai bine activitatea detailistilor. Revista Progresiv si Kraft Foods Romania vor premia: micii comercianti privati (cu suprafata de vanzare intre 20 – 100 mp), comerciantii de marime medie (100 – 400 mp), supermarketurile (mai mult de 400 mp) si firmele de distributie.

GM vrea un audit propriu la Eelectroputere. Reprezentantii cosortiului format din compania americana General Motors si firma germana Karsdorfer, au solicitat Autoritatii pentru Privatizare (APAPS) permisiunea de a vizita societatea craioveana pentru a efectua propriul audit. Consortiul mentionat este unul dintre potentialii cumparatori ai pachetului majoritar de actiuni Electroputere detinut de APAPS (64,5%). Potrivit reprezentantilor consortiului americano-german, solicitarea are ca scop imbunatatirea ofertei pentru preluarea producatorului roman de motoare, transformatoare si generatoare electrice.

MJ Maillis deschide o filiala in Iugoslavia. Compania producatoare de ambalaje MJ Maillis Romania va deschide in luna mai o filiala de distributie la Belgrad. Proiectul consta in achizitionarea unui depozit si va fi finantat prin reinvestirea integrala a profitului din 2001, in valoare de 11,9 miliarde lei. MJ Maillis Romania – firma care apartine grupului elen cu acelasi nume – este prima companie cu capital strain listata la Bursa din Bucuresti.