Clientul completeaza cererea de finantare direct la concesionar fara sa fie nevoie sa mearga la banca, iar raspunsul final este transmis in 48 de ore de la primirea dosarului de catre RCI Leasing. Contractul de leasing pentru automobilele Renault poate fi incheiat pe o durata de 12, 24 sau 36 de luni cu o dobanda de 18% si un avans minim de 20%. Oferta de leasing este exprimata in euro iar asigurarea full CASCO este inclusa in pretul ratelor. Pentru cumpararea unui Clio Symbol la pretul CIP de 6.457 euro se plateste un avans minim in valoare de 1.291 euro iar rata lunara va fi de 219 euro (fara TVA), pentru o perioada de calculatie de 36 de luni.

Titluri de proprietate cu taraita. Autoritatile locale au emis, pana la sfarsitul anului trecut, titluri de proprietate pentru mai mult de 7,4 milioane de hectare de teren agricol, reprezentand 58,5% din suprafata totala pentru care se aplica prevederile legii fondului funciar, potrivit sintezei programelor de emitere a titlurilor de proprietate prezentata de reprezentantii Ministerului Administratiei Publice. In ceea ce priveste terenurile forestiere, titlurile de proprietate emise au vizat 251.000 de hectare, respectiv 11,6% din suprafata totala care intra sub incidenta legii fondului forestier. Printre cauzele care au dus la consemnarea unui grad scazut de eliberare a titlurilor se numara dotarea tehnica precara a comisiilor locale, lipsa fondurilor pentru angajarea specialistilor in cadastru, precum si existenta unui mare numar de contestatii referitoare la calitatea terenurilor agricole si la amplasamente.

Balli s-a retras din cursa pentru privatizarea Alro. Consortiul format din firmele Balli Group Plc, Balli Metal SA si Klockner&Co. AG s-a retras din cursa pentru privatizarea Alro Slatina, pastrandu-si, insa, posibilitatea de a uza de dreptul de preemtiune la cumpararea pachetului majoritar de actiuni al societatii, asa cum reiese dintr-un document al consortiului semnat cu fostul Fond al Proprietatii de Stat (FPS) in 1995, a declarat ministrul Autoritatii pentru Privatizare, Ovidiu Musetescu. Balli a cumparat, in 1995, societatea Alum Tulcea, producatorul de materie prima pentru Alro, reprezentantii grupului sustinand ca odata cu tranzactia a mai fost parafat un acord, prin care Balli detine dreptul de preemtiune in cazul in care statul roman va scoate la vanzare actiunile societatilor Alro si Alprom Slatina.

Schroder Salomon Smith Barney a fost desemnat consultantul privatizarii Romtelecom. Compania Schroder Salomon Smith Barney va fi consultantul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) in procesul de finalizare a privatizarii RomTelecom. Ministrul Comunicatiilor, Dan Nica, a afirmat ca, prin alegerea consultantului, privatizarea RomTelecom intra in linie dreapta. „Urmatorul pas este elaborarea de catre Schroder Salomon Smith Barney a strategiei de privatizare dupa care Guvernul, prin consultarea documentului, va emite o hotarare care va stabili modalitatile de continuare a privatizarii. Speram ca, pana la sfarsitul anului, sa finalizam acest proces”, a spus Dan Nica. Conform ofertei depuse, compania Schroder Salomon Smith Barney va incasa un comision de 1,65% din valoarea tranzactiei. Potrivit caietului de sarcini, durata limita de prestare a serviciilor va fi de un an de la data semnarii contractului. De asemenea, perioada pentru care ofertantul trebuie sa-si mentina oferta valabila este de 12 luni.

Agentia Domeniilor Statului va putea sa inchirieze imobilele pe care le are in administrare. Sumele obtinute astfel urmeaza sa fie directionate, in principal, catre fondul de dezvoltare a agriculturii, din care sunt finantate programele de restructurare a fermelor private si alte programe, inclusiv cele de restructurare a societatilor din domeniu. Agentia Domeniilor Statului va retine o cota de 20% din chiria prevazuta in contractele de inchiriere, diferenta urmand sa fie virata la bugetul de stat. Sumele retinute de ADS sunt considerate venituri extrabugetare.

Mitsubishi Heavy Industries ar putea deschide o reprezentanta in Romania. Statul roman sprijina intentia companiei japoneze Mitsubishi Heavy Industries (MHI) de a deschide o reprezentanta in Romania, a declarat premierul Adrian Nastase, in cadrul discutiilor cu presedintele MHI, Nobuyuki Masuda. Nastase a adaugat ca spera ca MHI sa inceapa sa coopteze societati romanesti ca subfurnizori de echipamente si utilaje pentru proiectele sale din alte tari, si sa isi dezvolte activitatile din Romania. Administratia Portului Constanta va achizitiona de la companiile japoneze Mitsubishi Heavy Industries si Tomen Corporation echipamente specializate pentru operare containere, in baza unui contract in valoare de 35 milioane de dolari.

DHL lanseaza un nou serviciu de curierat. In acest an, DHL International Romania va lansa, in premiera pe piata romaneasca, serviciul pentru expedieri tip cargo, Jumbo Box. De la 1 ianuarie 2002, DHL a introdus sistemul de tarifare in moneda europeana. In Romania, compania activeaza din 1991, oferind servicii de import si export pentru colete si documente. Infrastructura DHL Romania consta in 21 de statii, o flota de peste 100 de autovehicule, precum si un avion destinat exclusiv operatiunilor din si catre Romania.