Rudele Alexandrei și Luizei au avut astăzi parte de un moment cutremurător. Ele s-au intersectat cu Gheorghe Dincă. Momentul cheie s-a petrecut la Tribunalul Olt. Asta pentru că astăzi judecătorii au analizat dosarul Caracal, unul dintre cele mai grele și mai controvesate instrumentate în România.

La Tribunalul Olt, au fost citați 8 martori pentru a fi audiați. Printre ei se numără și rudele lui Gheorghe Dincă, doi băieți, fiica și soția. Unul dintre martori, un vecin din Caracal, a fost adus cu mandat la Tribunalul din Slatina.

Încă din primele momente, pe scările Tribunalului Olt și-au făcut apariția părinții Alexandrei Măceșanu, mama și bunicii Luizei Melencu. Ele urmau să dea ochii și cu cel pe care îl consideră responsabil de moartea celor două fete. Este vorba de Gheorghe Dincă.

În urmă cu un an și jumătate de când Gheorge Dincă a fost trimis în judecată de DIICOT. El a fost acuzat de trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat și profanarea de cadavre sau morminte. În acelaşi dosar, Ştefan Risipiţeanu e acuzat de viol.

Istoria unei anchete anevoioase în cazul Caracal

A urmat apoi o anchetă anevoioasă. Timp de nouă luni, dosarul crimelor de la Caracal a stat în camera preliminară, pentru ca un judecător să verifice dacă probele au fost legal administrate de procurori.

Pe 26 iulie, în urma unei percheziţii, în locuinţa lui Dincă din Caracal au fost găsite într-un butoi, printre cenuşă, resturi osoase de natură umană. Raportul de expertiză medico-legală a indicat faptul că persoana de sex feminin evidenţiată în urma analizelor genetice ale probelor biologice de os este Alexandra Măceşanu, cu o probabilitate de 99,93%. Gheorghe Dincă a recunoscut atunci că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, pe 25 iulie, când a surprins-o cu telefonul în mână sunând la 112 şi, ulterior, i-a incinerat corpul. De asemenea, el a susţinut că a ucis-o şi pe Luiza Melencu, dispărută în luna aprilie.

În aprilie, avocata familiei Melencu spunea că procesul ar putea dura mulți ani, pentru să sunt zeci de martori care trebuie să fie audiați.