‘Planul nostru de investiţii pe cinci ani se ridică la circa 800 de milioane de euro. Printre obiectivele de investiţii se află şi instalarea unor contoare inteligente, prin care consumatorii vor putea să îşi regleze consumul în funcţie de nevoi sau de perioada zilei în care au nevoie de mai multă sau mai puţină energie. În patru sau cinci ani vom putea face acest lucru în zonele din România unde suntem prezenţi’, a spus reprezentantul Enel România.

Acesta a precizat că, pentru realizarea acestui program, legislaţia va trebui modificată, astfel încât distribuitorii să poată instala aceste contoare. De altfel, Enel şi Electrica au finalizat deja un raport care va fi prezentat Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energie (ANRE).

‘Credem că ANRE va lua o decizie undeva în acest an sau în 2012, iar noi putem derula acest program în circa 4 – 5 ani’, a explicat Luca D’Agnese.

Compania a realizat deja investiţii totale de 260,7 milioane de euro la Electrica Muntenia Sud, faţă de 120 milioane de euro, cum se prevedea în contractul de privatizare încheiat cu statul român, .

Compania italiană este prezentă în România prin intermediul ENEL Distribuţie Muntenia, ENEL Distribuşie Banat şi ENEL Distribuţie Dobrogea, ENEL Energie şi ENEL Energie Muntenia (Bucureşti, Ilfov, Giurgiu). ENEL are 123.682 kilometrii de reţea, 2.6 milioane de clienşi şi 4.700 de angajaţi în România.