Doctorul Emilian Imbri, fostul manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, a încercat să explice, marți seara, la B1 TV, care este procedura în cazul în care apare o defecțiune la un TIR ATI.

Cum trebuie tratată tragedia de la Victor Babeș

„Există o persoană la care se sună imediat și care, atenție, indiferent cât ar fi de iute, nu va putea să ajungă în timp util la această defecțiune, deci prima procedură este să salvezi ce este înăuntru”, a transmis medicul, marți seară, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire, de la B1 TV.

O nouă tragedie a avut loc luni în spitalele din România, după ce trei persoane au decedat după o defecțiune la instalația de oxigen din TIR-ul ATI de la Spitalul Victor Babeș din București.  Întrebat care este protocolul de urmat dacă apare o defecțiune de acest gen, Emilian Imbri a spune că trebuie sunat cel responsabil, însă totuși întâi trebuie salvați cei din interior.

Care trebuia să fie de fapt procedura

„Practic, în momentul în care ai o defecțiune, ea este anunțată imediat la persoana care este scrisă pe peretele acestui TIR, ceea ce s-a și întâmplat. Există o persoană la care se sună imediat și care, atenție, indiferent cât ar fi de iute, nu va putea să ajungă în timp util la această defecțiune, deci prima procedură este să salvezi ce este înăuntru.

Nu stai să te mai gândești, pentru că aici este vorba de Terapie Intensivă, aici nu mai este să te gândești ce se întâmplă dacă pică curentul – dacă pică curentul, intră grupul electrogen; ce se întâmplă dacă pică oxigenul – dacă pică oxigenul, intră buteliile, ceea ce s-a și întâmplat în momentul respectiv, acum o zi. Mai departe, ce este intubat este greu să salvezi, indiferent că este în spital sau este în TIR, este greu să salvezi ce este intubat atunci când numai ai oxigen”, a explicat medicul Emilian Imbri.