Șeful Executivului a precizat, într-un interviu acordat ziarului Unirea, că proiectul minier de la Roșia Montană este în plic proces de avizare, informează evz.ro.

”Este acum în plin proces de evaluare şi am dat două direcţii: pe de-o parte să negociem interesele statului român în acest contract, astfel încât să fie regăsite interesele pe care România trebuie să le prindă prin acest contract, iar pe de altă parte acum sunt în fază de avizare la ministerele de resort din punct de vedere arheologic, mediu, cultură, astfel încât să putem să facem o analiză finală asupra proiectului cu toate datele necesare şi după toate regulile Uniunii Europene", a spus premierul.
El a menţionat că proiectul de la Roşia Montană este unul important pentru economia românească, iar o decizie corectă poate fi luată după ascultarea tuturor părţilor implicate. "Ştim bine, că orice proiect, în actualele condiţii de criză economică şi financiară mondială trebuie abordat cu maximă responsabilitate, şi trebuie să ascultăm însă pe toată lumea pentru a lua decizia corectă”, a declarat premierul, pentru ziarul Unirea.

Te-ar putea interesa și: