Potrivit acestei surse, preşedintele Barack Obama, rămas apropiat de Hagel după ce au fost colegi în Senat, nu a luat încă o decizie în privinţa unei anumite persoane, deşi agenţia Bloomberg consideră desemnarea lui Hagel ca ‘probabilă’.

Un alt responsabil de la Casa Albă a menţionat la rândul său că în cursul acestei săptămâni nu este aşteptată nicio numire în cadrul viitoarei administraţii, în contextul în care mai mulţi membri marcanţi ai echipei Obama şi-au manifestat dorinţa de a se retrage odată cu încheierea primului mandat prezidenţial.

Printre aceşti miniştri, în afară de Panetta, se mai află secretarul de stat, Hillary Clinton, şi secretarul Trezoreriei, Timothy Geithner.

Hagel, în vârstă de 66 de ani, este în prezent preşedintele comitetului consultativ pentru serviciile de informaţii, ce depinde de Casa Albă, după ce a fost senator de Nebraska între 1997 şi 2009. Este un veteran al Războiului din Vietnam, deţinător al unor prestigioase decoraţii.

Apartenenţa lui Hagel la Partidul Republican ar putea facilita validarea de către foştii colegi din Senat a numirii sale, chiar dacă fostul congresman, considerat ca moderat, nu a îmbrăţişat întotdeauna tezele dominante ale partidului în materie de politică internaţională, criticând mai ales strategia din Irak a fostului preşedinte George W. Bush.
Sursa: Agerpres