El ar putea fi noul premier al României! Planul ascuns al președintelui Klaus Iohannis

Surse politice au declarat pentru România TV că social-democrații l-ar putea propune pe Marcel Ciolacu pentru funcția de premier al României. Sursele mai spun că liderul PSD este o persoană calmă care are echilibru, iar România tocmai de asta are nevoie în această perioadă tulbure.

„Foarte mulţi analişti au luat în considerare această propunere pe care PSD ar putea să o facă. Încă nu a fost făcută oficial propunerea, dar ar fi foarte bine dacă Marcel Ciolacu ar prelua funcţia de premier pentru că e o persoană calmă şi care are un echilibru. S-a văzut în tot ceea ce a făcut acum. România are nevoie de acest echilibru.

Probabil că vor funcţiona ministerele altfel. Marcel Ciolacu a mai fost şi în guvernarea Tudose. Cred că ar fi o propunere foarte bune. PSD încă nu a făcut această propunere oficial”, a declarat Daniel Savu, fost senator PSD, în direct la România TV.

Într-o altă ordine de idei, Dumitru Coarnă, deputat social-democrat, spune că momentan nu poate confirma dacă PSD va merge la negocieri cu Marcel Ciolacu drept propunere de premier.

„Deocamdată nu pot să confirm. Nu avem acea decizie finală a Consiliului Politic Naţional care o să aibă loc luni la ora 11”, a explicat Dumitru Coarnă.

PSD și PNL, aproape de un acord

Atât surse din PNL, cât și surse din PSD, spun că în urma ultimelor negocieri, cele două partide sunt aproape de a ajunge la un acord pentru a forma o nouă alianță de guvernare.

Este cunoscut de faptul că majoritatea liderilor PNL nu sunt de acord cu această majoritate, însă ar urma să fie votată de forurile celor două partide deoarece pare să fie pe placul președintelui Klaus Iohannis.

Următoarea întâlnire dintre PSD și PNL ar urma să aibă loc luni seara, la Parlament. Întâlnirea ar avea loc după ședința BPN al PNL, unde ar trebui să se decidă dacă se merge pe varianta unei alianțe cu PSD sau a unei alianțe cu USR.

Klaus Iohannis nu va mai convoca alte consultări

Șeful statului, Klaus Iohannis, a susținut o declarație de presă în care a precizat că nu va convoca consultări până când partidele nu vor veni cu o majoritate solidă, asumată.

”Din pacate, ultima propunere nu a intrunit un numar suficiet de voturi si astfel Guvernul Ciuca nu s-a mai prezentat. Intre timp, partidele au relaut intre ele discutiile si acest lucru este foarte bun.

Este foarte clar ca incercarile de a forma guverne minoritare nu au dus la rezultate si nu pot accepta astfel de abordari. Voi astepta pana cand din discutiile dintre partide se cristalizeaza o majoritate asumata de partidele care vor dori sa propune un guvern.

De abia atunci voi convoca consultari pentru formarea noului guvern.”, spune președintele în cadrul declarației de presă susținută joi după amiaza.