AUR deja strânge semnături pentru demiterea lui Iohannis. George Simion: Foarte multă lume semnează

Între-un live postat pe pagina sa de Facebook, liderul Alianței pentru Unirea României (AUR), George Simion, spune că foarte multă lume semnează pentru demiterea lui Klaus Iohannis. Aflat în mijlocul Sibiului, copreședintele AUR spune că oamenii s-au săturat de faptul că președintele nu a făcut prea multe pentru țară.

„Suntem în centrul Sibiului. E foarte multă lume care semnează ca Iohannis să nu ne mai reprezinte. Mergeți și veți vedea că lumea e foarte deschisă. Sibienii semnează unul după altul, suprinzător! Uită-te aici, stau de zece minute și am deja, doar eu, 12 semnături strânse. Oamenii spun simplu că s-au săturat, e adevărat că a făcut lucruri bune pentru Sibiu, dar pentru țară nu! Nu e întâmplător că suntem în fața primăriei, am vrut să încep de aici și pe urmă mergem la Cotroceni, ba o să strângem și pe la casele domnului Iohannis. Suntem singurii care luptă pentru libertate în Parlamentul României”, a declarat George Simion.”, a spus George Simion într-un live pe Facebook.

Se strâng semnături și de la alte partide

Cei de la AUR au precizat că invită restul partidelor parlamentare să voteze pentru demiterea lui Klaus Iohannis.

„Invităm toate formațiunile, atât politice, cât și civice, să se alăture acestui demers, invităm români să intre pe site-ul Jos Iohannis, avem tabele pentru acest demers și în Parlament, au votat și parlamentari PNL”, au transmis cei de la AUR.

Între-o conferință de presă susținută luni, George Simion a anunțat că a declanșat procedura de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis. Anunţul a fost făcut alături de parlamentari AUR, care afişau postere cu mesajul ”Îl dăm jos pe Iohannis pas cu pas”.

Copreşedintele AUR a arătat că pentru demararea suspendării preşedintelui este nevoie de 156 de semnături ale parlamentarilor, o treime din numărul total al aleşilor. Ulterior, suspendarea va fi supusă votului, unde este nevoie de 234 de voturi, pentru a fi aprobată de Legislativ.

George Simion a precizat că există deja semnături de la parlamentari PNL şi că vor strânge semnături inclusiv marţi, la audierea miniştrilor din Cabinetul Ciucă.