A cincea economie mondială a urcat în ritm anual cu doar 1,5% în perioada aprilie-iunie 2017, cel mai lent ritm din ultimii patru ani şi în scădere faţă de un avans de 1,8% în primele trei luni din acest an. Anterior, Oficiul Naţional de Statistică (ONS) estimase o expansiune anuală a PIB-ul Regatului Unit de 1,7% în trimestrul doi din 2017 şi nici unul dintre economiştii intervievaţi de Reuters nu se aştepta la o revizuire atât de drastică. 

În ritm trimestrial, economia britanică a înregistrat un avans de 0,3% în perioada aprilie-iunie 2017, un nivel similar cu cel previzionat de ONS luna trecută. 

Conform Agerpres, nici datele pentru luna iulie nu sunt încurajatoare. Sectorul serviciilor, care reprezintă aproape 80% din PIB-ul Marii Britanii, a înregistrat un declin de 0,2% în iulie, a anunţat ONS. 

Mark Carney, guvernatorul Băncii Angliei (BoE), a afirmat vineri că economia britanică este în grafic pentru ca banca centrală să înceapă într-o perioadă de timp relativ scurtă să majoreze rata dobânzii. 

Majoritatea economiştilor se aşteaptă ca la şedinţa de politică monetară din 2 noiembrie Banca Angliei să majoreze costul creditului cu 25 de puncte de bază, de la 0,25% la 0,50%.