Potrivit unui comunicat de presă al MENCS, medaliile de aur au fost cucerite de Adrian Emanuel Dicu (clasa a VIII-a/Colegiul Naţional 'Fraţii Buzeşti' din Craiova), Andrei Costin Constantinescu (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Costin Andrei Oncescu (clasa a X-a/Colegiul Naţional 'Dinicu Golescu' din Câmpulung), scrie Agerpres.

Cei trei elevi laureaţi cu argint sunt Alexandra-Maria Udriştoiu (clasa a VIII-a/ Colegiul Naţional 'Fraţii Buzeşti' din Craiova), Andrei Coman (clasa a VIII-a/Colegiul Naţional de Informatică 'Tudor Vianu' din Capitală) şi Andrei Popa (clasa a XI-a/Liceul Teoretic 'Mihail Kogălniceanu' din Vaslui).

Medalia de bronz a fost câştigată de Maria-Alexa Tudose (clasa a VIII-a/Colegiul Naţional 'Ion Luca Caragiale' din Ploieşti). Din echipa ţării noastre a făcut parte şi Radu Alexandru Muntean (clasa a XII-a/ Colegiul Naţional de Informatică 'Tudor Vianu' din Capitală).

Olimpicii români au fost însoţiţi şi pregătiţi de profesorii Marius Nicoli (Colegiul Naţional 'Fraţii Buzeşti' din Craiova), Daniela Elena Lica (Centrul de Excelenţă Prahova), Ciprian Cheşcă (Liceul Tehnologic 'Costin Neniţescu' din Buzău) şi studentul Radu Vişan (Universitatea Politehnică Bucureşti).

Competiţia s-a desfăşurat în localitatea bulgară Shumen, în perioada 24-27 noiembrie, fiind la a VII-a ediţie în format internaţional (iniţial concursul se adresa exclusiv liceelor de informatică din ţara gazdă). 

La turneu au participat loturi naţionale şi echipe ale mai multor licee cu profil informatic din Bulgaria, România şi Rusia.