Ea va fi viitorul președinte al României. Chiar dacă Klaus Iohannis mai are încă trei ani la Cotroceni, pe scena politică se fac calcule cu privire la posibilul succesor al acestuia în funcția de șef al statului. În joc sunt aruncate mai multe nume de viitori candidați, însă unul singur pare a avea cea mai mare șansă să câștige. dacă acest lucru se va concretiza, atunci vom avea primul președinte femeie din istorie.

Dezvăluirea celei care îi va precede lui Klaus Iohannis a fost făcută la podcastul EVZ Play de marți. Robert Turcescu și invitații săi, sociologul Mirel Palada alături de jurnaliștii Mirel Curea şi Marius Ghilezan, au discutat cât de plauzibilă este varianta unei femei la conducerea țării, începând din anul 2024.

Prima întrebare care s-a pus a fost de ce Iohannis și-a schimbat brusc poziția față de USR. Mirel Palada a conturat o explicație.

„S-a întâmplat Macron în Franța și socialiștii în Germania. Macron e pe ducă. Mai e ajungerea din ce în ce mai probabilă a socialiștilor germani la putere. Nemților le va foarte greu să aplice modelul de gubernie din România, în Germania e tot mai probabil să avem un premier social-democrat. USR fiind un partid de extracție «civilă» franceză, poate ne mulăm după noi stăpâni ai Europei, social-democrații germani”, a comentat sociologul.

Va bate pe oricine în cursa pentru Președinție

„Există și varianta în oglindă, odată cu retragerea tiptilă a SUA din Europa. Franța va reveni în Marea Neagră. Macron, un progresist, are noroc: Franța va avea președinția UE fix în campania lui electorală. Vrea să fure din conservatorismul gaulliștilor. Dacă nu ești în siajul viitorului cancelar și al viitorului președinte al Franței, nu ai ce căuta la președinția României”, a completat Marius Ghilezan.

„Kovesi e de mult în siajul lui Macron”, a observat Turcescu. Context în care sociologul Mirel Palada a dezvăluit în premieră rezultatele mai multor cercetări de piață.

„Nu prea am spus-o în presă. Noi de la Sociopol măsurăm turul 2. Laura Kovesi bate pe oricine. Dacă va candida din partea unui partid puternic, o să-i calce pe cap pe toți. Așteptați-vă la 10 ani de Laura Codruța Kovesi președinte. Ne așteaptă un 2024 fabulos”, a punctat acesta.