El a precizat că va avea joi o întâlnire cu miniştrii pe tema descentralizării şi că discuţia nu va fi una complicată. 

"Aceşti miniştri, membri ai Cabinetului României, când au acceptat să fie miniştri şi-au asumat tot programul de guvernare, absolut tot ce scrie în programul de guvernare, unde la loc de cinste este descentralizarea. Or, eu nu mai accept ca, după atâta timp, tot funcţionarii din ministerele respective să le pună în faţă nişte materiale care să conţină, de fapt, un şir întreg de argumente de cum şi de ce nu trebuie făcut. Şi atunci, ei au două variante foarte simple: ori susţin în continuare programul de guvernare pe care l-au asumat şi dau drumul la descentralizarea sectorială pe fiecare minister pe care îl conduc, ori dacă nu îşi asumă programul, nu mai pot sta în guvern, miniştrii", a afirmat Liviu Dragnea, citează Agerpres. 

Preşedintele PSD a ţinut să precizeze însă că este "sigur" că toţi miniştrii au înţeles importanţa procesului de descentralizare şi că se vor implica în acest proiect. 

"Eu sunt sigur că toţi vor înţelege că nu mai este de joacă cu descentralizarea. Ce să mai spunem? După 28 de ani să spunem, în continuare, că ghemul de putere trebuie să rămână la Bucureşti, că toţi banii trebuie să rămână la Bucureşti, deciziile trebuie să rămână la Bucureşti şi noi votăm în teritoriu primar la Focşani, preşedinte de Consiliu Judeţean, primar prin alte localităţi şi când mergem să le cerem să facă ceea ce ne-au promis, să spunem: 'Stai puţin că depindem de cei de la Bucureşti'. Nu mai putem continua aşa. (…) Trebuie să înţeleagă toţi miniştrii că nu sunt pe viaţă, nu le-a promis nimeni că rămân pe viaţă, şi este un obiectiv major", a mai argumentat preşedintele PSD.